Bosmarathon gewonnen door Ronnie Duinkerken en Hanneke Verheul

Er was dit jaar veel belangstelling voor deze leuke kleinschalige marathon. Waar natuurlijk ook minder gelopen kon worden, want het is de Bosmarathon & minder.

De Bosmarathon & minder is een kleinschalige loop waar de deelnemers in 6 ronden een marathon kunnen lopen maar ook kunnen kiezen voor 5, 4, 3, 2 of 1 ronden. Het zijn ronden door het mooie Asserbos over grotendeels onverharde paden. De deelname was dit jaar uitstekend. Aan de marathon deden 32 lopers/loopsters mee, waarvan er 25 finishten. Bij de mannen was de Rotterdammer Ronnie Duinkerken de snelste met een tijd van 2.59.58. Ronnie won in 2012 de eerste editie van de marathon, toen in een tijd van 3.05. Bij de vrouwen was Hanneke Verheul de snelste met een tijd van 4.02.49. Voor Hanneke was het een thuiswedstrijd want zij woont in Assen. Hanneke won vorig jaar ook.

Aan de halve marathon deden 26 mensen mee en aan de andere afstanden 20. Totaal deden er dit jaar dus 78 lopers/loopsters mee. De uitslagen van de marathon zijn inmiddels op Ultraned verwerkt.

Fotograaf Erik van Echten was in Assen. Erik maakt mooie fotoreportages en heeft veel oog voor de lopers/loopsters. De foto’s van de Bosmarathon & minder zijn te vinden op zijn website http://www.een-foto.nu/ Kijk dan bij Sport en daar staan de links naar in totaal 4 albums met foto’s.

Henri Thunnissen