Mijlpaal voor Sjoerd Slaaf

Sjoerd Slaaf finishte vrijdag in de Eddie Cantor marathon en liep daarmee op alle 366 dagen van het jaar een marathon/ultraloop.

Op 31 januari werd de Eddie Cantor marathon georganiseerd door DFW. Een van de deelnemers aan deze marathon was Sjoerd Slaaf. In een periode van 16 jaar liep Sjoerd 777 marathons/ultralopen. Dat is al een imposant aantal. Een hobby van Sjoerd is om elke dag van het jaar een marathon/ultraloop te doen. De enige van de 366 dagen die nog op het lijstje van Sjoerd ontbrak was 31 januari.

Het was nog even spannend of de marathon door kon gaan, want in het Noorden had het gesneeuwd en was het op niet geveegde wegen/paden soms verraderlijk glad. Op woensdag werd het parcours in de bossen van Gieten verkend. Het parcours voor de marathon werd aangepast en van sneeuw en ijs ontdaan. Op vrijdag was de organisatie ploeg vroeg aanwezig en werd er nog 20 kilo strooizout over het parcours verspreid. Annulering van de wedstrijd zou voor Sjoerd immers betekenen dat hij nog een jaar moest wachten om op 31 januari te kunnen lopen om zijn reeks van 366 dagen te voltooien….

Op vrijdag om 11.00 uur kon de wedstrijd van start gaan met een temperatuur van net onder het vriespunt. Het weer werd snel beter en het zonnetje liet zich zien, aangename loopomstandigheden. Het was Wolter de Lange die de snelste was bij de mannen en de Duitse Silvia Frühauf was het snelst bij de vrouwen. Sjoerd Slaaf finishte als vijfde in een tijd van 4.04.51.

Voor een verslagje van de organisatie, de uitslag en foto’s zie de website van DFW http://www.dfwrunners.nl/ De info over de wedstrijd staat bij ‘Uitslagen’ en vervolgens ‘Uitslagen 2014′ Eddie Cantor marathon.

Sjoerd, bij deze van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie.

Henri Thunnissen

NB. Vergeet niet in de Loopkalender van DFW te kijken. Er staan veel data in van marathons. Een aantal daarvan zijn nog onder voorbehoud, die staan nog niet in de kalender van Ultraned. De marathons van DFW zijn leuke kleinschalige wedstrijden met een simpele opzet. Er wordt een mooi rondje van meestal 5-7 km door een bos/natuurgebied uitgezet wat vervolgens 6-8 keer gelopen wordt. De kosten voor deelname liggen met 6 euro bij voor-inschrijving erg laag.