Vrede’s marathon en ultraloop op 21 september

Op 21 september staat de tweede editie van de Vrede’s marathon en ultraloop op het programma. Met 2 strandpassages een wat andere stadsmarathon dan Amsterdam en Rotterdam.

2e Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon op 21 september 2014, Internationale Dag van de Vrede

De Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon, 2e editie, wordt dit jaar gehouden op zondag 21 september 2014, de Internationale Dag van de Vrede, over de volgende afstanden:
Vrede’s Marathon 42 km start 9:00
Halve Marathon 21 km start 9:00
Ultramarathon 60 km start 9:00
Tourist-run 2 km Nieuwe afstand vanaf 9:30 (meerdere starts maximaal 500 per start)

Op de zondag na Prinsjesdag 2014 kan er weer gelopen worden door het historische centrum van Den Haag en de wijde omgeving. Van het Lange Voorhout naar het Plein. Een stadsmarathon met allure, o.a. vanwege start/finish locatie in het historische centrum, de variatie in omgeving en de vele (internationale) instellingen en culturele hoogtepunten die gepasseerd worden.

Den Haag Marathon, over alle afstanden, staat open voor iedere atleet, ‘vrije lopers’, en lopers van bedrijven en instellingen, en uiteraard de ‘roots’ van het evenement, de verenigingen. Informatie over de editie van 2014 is beschikbaar op: www.denhaagmarathon.nl/deelnemers

De inschrijving voor individuele deelname opent op 1 februari: www.denhaagmarathon.nl. Inschrijving van teams (voor de business run) op 1 maart.

De Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Den Haag Marathon, een niet-commerciële en niet van overheidswege gesubsidieerde organisatie, gedreven door vrijwilligers en met haar wortels in de lokale atletiek – en duursportverenigingen. Een evenement, met internationale uitstraling, op de eerste zondag na Prinsjesdag. Het eerste ren-evenement na de zomer. Voor alle Hagenaars en Hagenezen, de laatste dag van de kermis op het Haagse Malieveld. In 2014 is deze zondag de Internationale “Dag van de Vrede”.

In september 2013 vond met succes de eerste editie van Den Haag Marathon plaats. Het nieuwe evenement is in het algemeen enthousiast ontvangen.
Stichting Den Haag Marathon heeft een eigen marathonbureau ingericht in het voormalige kantoor van Europol aan de Raamweg 47. Het marathonbureau van dinsdag t/m vrijdag bemand door vrijwilligers. De organisatie heeft plaats voor 500 vrijwilligers die mee willen helpen om dit evenement te realiseren en iedereen een plezierige, sportieve dag te bezorgen. Aanmelden als vrijwilliger kan via: http://www.denhaagmarathon.nl/vrijwilligers. Samen maken we het mogelijk!

Arnoud de Haan
secretaris Den Haag Marathon