Run Forest Run trail run 25-50 km 28 september

Een nieuwe trail in de Drentse bossen van boswachterij Gieten. De inschrijving is geopend.

In het Drentse Gasselte wordt op zondag 28 september de Run Forest Run georganiseerd, een trail met afstanden van 12,5, 25 en 50 km. De routes van die trails staan inmiddels op de website http://runforestrun.bevents.nl/ Daarnaast zijn er estafettelopen en kinderlopen. De routes zijn samen met terreinbeheerder Staatsbosbeheer tot stand gekomen. Op de website staat het volgende te lezen over het parcours: “Het parcours is zorgvuldig tot stand gekomen in overleg met Staatsbosbeheer. De route is volledige onverhard, op een aantal oversteeklocaties en een Drents keienpad na. Deze trail bestaat uit smalle paden, ruiterpaden, brede wandelpaden, zand, heide, loof- en naaldbos, open vlaktes, een hunebed locatie en licht geaccidenteerd terrein. Het is een mooi stukje Drentse natuur waar alles wel een beetje in terug is te vinden. Onervaren trailrunners moeten er rekening mee houden dat het parcours niet altijd bestaat uit brede paden en een vlakke ondergrond. Op alle routes zijn er wortels, stenen, oneffenheden en afhankelijk van eventuele stormen en het opruimen door Staatsbosbeheer kun je ook boomstammen moeten passeren.”

De start van de wedstrijden is bij Restaurant Hemelriek, waar voldoende parkeergelegenheid is. Er zijn toiletten, maar geen kleed- en douche gelegenheid. Bij mooi weer kunnen de deelnemers na afloop verkoeling zoeken in de recreatieplas bij de start/finish. Er zijn verzorgingsposten onderweg. Waar nodig staan er verkeersregelaars en er zijn EHBO’ers aanwezig. De inschrijfkosten liggen op een prettig niveau, met bijvoorbeeld 20 euro voor de 50 km. De kinderlopen zijn zelfs gratis, een leuke service voor traillopers/loopsters die hun gezin mee willen nemen. In de directe omgeving is voldoende vertier te vinden, met o.a. het Boomkroonpad. Inschrijven kan tot en met 14 september, of totdat de limiet van het aantal inschrijvingen is bereikt. Er is geen na-inschrijving. Organisator Winfried Bats heeft ervaring met de organisatie van adventure race evenementen. Zie voor alle informatie over de wedstrijd en de inschrijving de website http://runforestrun.bevents.nl/ Aan de website is een Facebook pagina gekoppeld https://www.facebook.com/trailrunforestrun

In hetzelfde weekend wordt er op zaterdag 27 september een trail op de Noord-Veluwe gelopen, de Trailrun Wezep. Deze trail van 10/25/50 km wordt dit jaar 2 keer gelopen, naast 27 september ook op 3 mei. Deze trail werd voor het eerst gelopen in 2013 en werd toen bij de mannen gewonnen door Jeroen Machielsen en bij de vrouwen door Jet Klomp. Voor alle info over deze trail zie de website van de organisatie: http://trailrunwezep.nl/ Liefhebbers kunnen er dit weekend dus een trail dubbeldekker van maken.

Run Forest Run en de Trailrun Wezep zijn twee leuke nieuwe trails die uitstekend geschikt zijn voor de beginnende trailloper.

Henri Thunnissen