Vrienden Bedankt Marathon 24 mei, voorlopen 21 mei

Francis Spoelstra organiseert op 24 mei de Vrienden Bedankt Marathon die inmiddels helemaal volgeboekt is. Op 21 mei loopt hij de route voor en er is beperkt plek om met hem mee te lopen.

Francis Spoelstra is een marathonloper, maar niet zo maar een. Naast het lopen van marathons heeft hij in het verleden verschillende marathons georganiseerd, waaronder de Bosbaanmarathon. Ook is hij samen met Jos Cornelissen de man achter de Dutch 100 Marathon Runners. Dat is een website waarop alle Nederlandse lopers/loopsters vermeld staan die minimaal 100 marathons/ultralopen hebben gelopen. Daar staan inmiddels de namen op van 134 lopers/loopsters met bij de mannen Willem Mütze en bij de vrouwen Ineke Scheffer als lijstaanvoerders. http://dutch100marathonrunners.com/ De Dutch 100 Marathon Runners hanteert soepeler normen dan de 100 Marathon Club Nederland.

Francis heeft zelf al veel marathons op zijn naam staan. Hij nadert de 200. Op zaterdag 24 mei organiseert Francis de Vrienden Bedankt Marathon. Een marathon waar hij alle mensen voor heeft uitgenodigd die hij de afgelopen jaren heeft leren kennen bij de wedstrijden waar hij liep. Een leuk initiatief van Francis. De Vrienden Bedankt Marathon is inmiddels meer dan volgeboekt. De Vrienden Bedankt Marathon telt mee voor Dutch 100 Marathon Runners en de 100 Marathon Club Nederland. De Vrienden Bedank Marathon zal voor Francis zelf zijn 200e marathon zijn en tevens zijn laatste.

De Vrienden Bedankt Marathon wordt in het Amsterdamse Bos gelopen. Er was uitgegaan van een ronde rond de Bosbaan. Maar op 24 mei zijn er roeiwedstrijden op de Bosbaan, reden waarom er een ander parcours zal worden gekozen. In plaats van 8 ronden van ruim 5 km, bestaat het parcours nu uit 5 ronden van 8,5 km. Dit parcours wordt op woensdag 21 mei voorgelopen door Francis Spoelstra en Jos Cornelissen. Er is beperkt plek (maximaal 10 mensen) om met hen mee te lopen. Als je belangstelling hebt om mee te lopen op 21 mei moet je zelf je verzorging meenemen. De marathon start om 9.00 uur bij café de Bosbaan in Amstelveen. De route is gepijld en er is voor de liefhebbers een gps bestand beschikbaar van de route. Ook de voorloop editie heet Vrienden Bedankt Marathon. Je kan je bij Francis opgeven op het mailadres wildemarathon(at)kpnmail.nl Het goede nieuws is dat de marathon op 21 mei gratis is.

Info over de Vrienden Bedankt Marathon kan je vinden op http://engelenburgmarathon.com/?page_id=1613

Henri Thunnissen