Maasmechelen 50 en 100 km, 6/12/24 uur

Het laatste nieuws over de wedstrijden in Maasmechelen, Uikhoven die in het weekend van 28-29 juni worden georganiseerd.

Zoals bekend kwam er een einde aan de ultraloop van Torhout. De 100 km van Torhout was de enige 100 km wedstrijd in België. In een land als België met veel goede ultralopers is het belangrijk dat er in eigen land een 100 km is, waar dan natuurlijk meteen het Belgisch kampioenschap kan worden georganiseerd.

André Migneau, racedirector/organisator van de 100 km van Torhout, nam het initiatief om te proberen de wedstrijd in een andere gemeente onder te brengen. Dat is gelukt. De gemeente Maasmechelen was bereid de wedstrijd qua organisatie en financiën te ondersteunen. Zo is de 100 km met bijbehorend Belgisch Kampioenschap op de 100 km gered. Bijzonder is dat er naast de 50 en 100 km ook een 6, 12 en 24-uursloop en een 100 km estafette op het programma staan. Omdat de 100 km van Torhout vroeger altijd werd georganiseerd als nachtloop, lag de datum van Torhout rond de langste dag. De datum van 21 juni bleek voor de gemeente Maasmechelen niet mogelijk en men kwam in eerste instantie uit op 6 september. Recent bleek de datum van 6 september toch niet haalbaar en is de definitieve datum 28-29 juni geworden.

De wedstrijden starten en finishen in Uikhoven, een klein dorpje ten zuiden van Maasmechelen direct aan de grens België-Nederland ter hoogte van Stein. Daarmee is de wedstrijd voor mensen uit Zuid-Nederland heel aantrekkelijk. Ook ligt Uikhoven/Maasmechelen gunstig ten opzichte van het Ruhrgebied. Met die gunstige ligging en unieke combinatie van looponderdelen lijkt deze wedstrijd bij voorbaat een succes te worden. André Migneau heeft in Torhout laten zien de wedstrijd goed neer te kunnen zetten.

Sinds kort is er een Facebook pagina waar al wat info op staat https://www.facebook.com/pages/Ultraweekend-28-29-juni-2014-Maasmechelen/488779957895186 Op de website http://www.marathons.be/ komt binnenkort de nodige info over de wedstrijden in Uikhoven/Maasmechelen te staan. Zo zal binnenkort het parcours bekend worden gemaakt. Op de foto’s is te zien dat er over rustige landelijke wegen wordt gelopen. De inschrijving start eind maart.

Henri Thunnissen