Marathon Amersfoort 15 juni

De Stichting Marathon Amersfoort werkt aan vaste looproutes in de Amersfoortse wijken.

Stichting Marathon Amersfoort is in gesprek met de gemeente Amersfoort over het uitzetten van acht looproutes in wijken. Tijdens de gratis wijkclinics op 10, 14 en 17 april kunnen inwoners van Amersfoort alvast een voorproefje krijgen van drie van deze parcoursen en zich zo voorbereiden op deelname aan ABN AMRO Marathon Amersfoort op 15 juni aanstaande.

De wijkclinics zijn bedoeld voor alle inwoners van Amersfoort die kennis willen maken met hardlopen of al hardlopen en graag meer willen weten. Tijdens de clinic staat een ervaren hardlooptrainer voor de groep. Ook de winnaars van de Marathon Amersfoort 2012 Han Wolsing en Nicole Philippens lopen mee om hun stadgenoten tips en trucs te geven en hen te motiveren een mooi doel te stellen op 15 juni tijdens de ABN AMRO Marathon Amersfoort.

Wethouder van Sport Hans Buijtelaar is enthousiast over de looproutes die de Stichting Marathon Amersfoort samen met de gemeente Amersfoort wil uitzetten. “Ik wil zoveel mogelijk Amersfoorters aan het bewegen krijgen. Hardlooproutes die starten vanuit de wijk sluiten daar fantastisch bij aan.” Momenteel samen met de gemeente gekeken hoe de looproutes verder vorm gegeven kunnen worden.

De wijkclinics zijn op 10 april in Vathorst (start Sporthal de Dissel), 14 april in het Centrum (start Garage Eemplein) en 17 april Nimmerdor (start parkeerplaats Amsvorde). Iedereen is welkom om zich te verzamelen om 19.15 uur.

Over Stichting Marathon Amersfoort

Stichting Marathon Amersfoort organiseert elke twee jaar een marathon. In het andere jaar wordt een tien kilometer CityRun georganiseerd. De ABN AMRO Marathon Amersfoort kenmerkt zich door het bijzondere parcours, uitstekende beleving en grootschalige participatie van Amersfoorters, zowel jong als oud. Inwoners uit alle Amersfoortse wijken worden nauw betrokken en gemotiveerd via hardloopclinics. De vijf kilometer SchoolChallenge vormt ook in 2014 een speerpunt.

Mirjam Weerd