Ultra Run van Gieten, voor-inschrijving sluit op 1 mei

De voor-inschrijving voor deze leuke landschapsloop sluit op 1 mei. Geef je dus z.s.m. op!

In 2011 werd in Gieten op 21 mei bij wijze van proef een 50 km georganiseerd als bijprogramma van een grotere wedstrijd. Die eerste editie trok 12 lopers. Winnaar werd Martin Veenhuizen in een mooie tijd van 3.20.20. In 2011 werd er 1 grote ronde van 50 km gelopen en kregen alle deelnemers een eigen fietser mee die ook voor de verzorging verantwoordelijk was. De reacties van de deelnemers van die eerste editie waren zeer positief. Door mond op mond reclame en doordat de Ultra Run van Gieten meedeed aan de Marathon- en Ultracup steeg het deelnemersveld. In 2012 haalden 37 lopers/loopsters de finish met Ralf Preibisch als winnaar in 3.27.15 en Lydia Doornbos als winnares in 4.21.17. In 2013 haalden 45 lopers/loopsters de finish met wederom Ralf Preibisch als winnaar, dit keer in 3.16.43. Opmerkelijk was de sterke prestatie van Carola Schot die tot een tijd kwam van 3.53.10. Daarmee werd Carola na Irene Kalter de nummer 2 op de ranglijst allertijden op de 50 km bij de Nederlandse vrouwen.

In 2014 wordt de Ultra Run van Gieten op zaterdag 17 mei georganiseerd. Net als in 2013 bestaat het parcours uit 2 ronden van 25 km. Nieuw is dat er in vergelijking met vorig jaar tegen de klok in wordt gelopen Het parcours is samengesteld door Herman Strijbosch en Jantienus Warners. Hun conclusie na een parcoursverkenning is dat het een prachtig parcours is, verkeersluw, maar af en toe behoorlijk pittig door vals plat. Gieten ligt op de Hondsrug, een lage stuwwal die 5-15 meter boven de omgeving uitsteekt. Steile hellingen zijn er niet, maar vlak is het ook niet. Start en finish is op de Brink in dit echte oude Drenthse dorp. Het parcours kent weinig kruispunten, bij die kruispunten staan verkeersregelaars. Er worden een tiental motoren en een aantal wielrenners ingezet die de lopers/loopsters en handbikers onderweg begeleiden. Daarnaast rijdt er een bezemwagen mee met medewerkers van het Rode Kruis aan boord. Langs het parcours liggen 5 verzorgingsposten. De tijdslimiet is met 7 uur mooi ruim en biedt ook de minder snelle lopers/loopsters de kans om de finish te halen. In Gieten staan de lopers/loopsters centraal! Naast de 50 km wordt op dit parcours het Open Noordelijk Kampioenschap 25 km gelopen.

De opgave voor de Ultra Run van Gieten loopt goed met op dit moment rond de 30 inschrijvingen. Daaronder tweevoudig winnaar Ralf Preibisch en Lydia Doornbos de winnares van 2012. Ralf liep in Antwerpen de marathon in 2.48.21. Lydia is net terug van een loopvakantie naar Zuid-Afrika. Zij deed mee aan de Two Oceans Marathon van 56 km die zij keurig ruim binnen de 5 uur wist af te leggen in 4.47.58 na een doorkomst op de 50 km in 4.18.24. Doordat de Ultra Run van Gieten meedoet aan de Marathon- en Ultracup doen er ook de nodige Belgische- en Nederlandse cup lopers en loopsters mee. Daarnaast staan er ook een aantal Duitse atleten aan de start.

De ervaring van organisator Paul Abrahams is dat er in de laatste periode voor de wedstrijd zich nog de nodige mensen melden. Dag-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag. De wedstrijd start om 12.00 uur. De voor-inschrijving sluit op 1 mei. Lopers die zich voor inschrijven betalen met 15 euro een iets lager bedrag en krijgen hun naam op het startnummer. Voor een organisatie is het wel zo prettig dat lopers/loopsters zich van tevoren melden. Heb je belangstelling voor deze mooie loop schrijf je dan z.s.m. in. Het is al bijna 1 mei! Zie voor alle info en inschrijving de website van de organisatie: http://www.runvangieten.nl/

Henri Thunnissen