TrailrunWezep 3 mei 2014

Matthieu Magielsen: “Hierna lopen we (ik en Anno) verder door een geweldig mooi gebied met bos en heide. Af en toe klimmen dan weer verharde weg en vervolgens weer over de heide.”

Op zaterdag ochtend rijden Anno, Marco, Francois en ik naar Gelderland voor een trailrun van 50 km. Daar komen we nog meer Helderse lopers tegen bij atletiek vereniging de Gemzen en na een bakkie koffie met cake staan we om 11:00 uur aan de start met een man of 40 is mijn schatting.

De organisatie is vergeten een hek open te zetten, hierdoor moeten we dus eerst door de bosjes na 50 meter. Hierna is het ieder zijn eigen tempo oppakken. Francois gaat met de kop mee, Anno loopt voor me en Marco blijft in de staart lopen. Na 5 kilometer loop ik met een Portugees en nog een man. We kletsen wat en komen bij anno te lopen. Op dit stuk loop ik zo makkelijk dat het vanzelf gaat. Voor we het weten is de eerste verzorgingspost daar.

Hierna lopen we (ik en Anno) verder door een geweldig mooi gebied met bos en heide. Af en toe klimmen dan weer verharde weg en vervolgens weer over de heide. Na 23 kilometer komen we bij een meertje hier is een verzorgingspost. Een paar bekers cola en wat banaan en we kunnen weer gaan. Marco is ook al bij de verzorgingspost aangekomen met een grote lach op zijn gezicht. Dan gaan we weer op pad, even lopen we verkeerd. Achter me loopt een groepje van 5.

We steken een snelweg over dan komt Marco naast me lopen. Ik probeer in zijn pas mee te gaan, het bospad loopt vals plat omhoog. Dit is een stuk dat ik heerlijk loop maar eigenlijk te snel ga. We halen een paar lopers in en hierna is het constant opletten op de pijlen en de linten. Dan zijn we even de linten kwijt en komen uit bij de leemkuil. Ineens komt een loper van de andere richting, hij loopt bij kilometer 37 terwijl wij op kilometer 33 lopen. Een fietser helpt ons op de goede route nadat we bij de verzorgingspost eerst hebben gedronken. We hebben een lus van 4 kilometer gemist. Terwijl we deze lus lopen gaan we nog een paar keer verkeerd. 3 keer halen we een Duitser in die hier niets van begrijpt. Als we weer bij de leemkuil aankomen staat Anno ook nog bij de verzorgingspost. Na nog meer cola en water gaan we met z’n 3e weer op pad voor de laatste 13 kilometer.

Marco loopt als een trein bij ons weg, Anno en ik lopen steeds bij elkaar in de buurt. Er komen al meer klimmetjes in de route en het beste van mijn benen is eraf. Dan eindelijk de laatste verzorgingspost ,nog 4 kilometer te gaan. Deze laatste 4 km gaan met de wetenschap dat als je blijft doorlopen dat je er vanzelf kom. Ik loop achter een man welke hier vaker heeft gelopen en hij geeft aan dat we er zo zijn. Dan inderdaad komen we langs een paar huizen welke ik van de start herken. Daar is de atletiek baan van De Gemzen en na 5 uur 21 minuten kom ik over de finish van deze prachtige en goed georganiseerde loop.

Vandaag geleerd dat verkeerd lopen bij een trail loop hoort en helemaal niet erg is. Verder ben ik weer in de val getrapt om te vroeg te snel te gaan.

Op naar de Zugspitz op 21 juni.

Groet Matthieu Magielsen