Terugblik op de Trailrun Wezep 3 mei 2014

Mede-organisator Reint Scholten omschrijft de 2e editie van deze trail en kondigt een 3e editie op 27 september aan, met weer een ander parcours

Op 3 mei jl. heeft TrailrunWezep haar tweede trailrun succesvol afgerond met bijna 200 deelnemers op de verschillende afstanden (10, 25 en 50 km). De uitslagen en foto’s van deze trailrun spreken voor zich en zijn te zien op http://www.trailrunwezep.nl

{b]Inleiding{eb}
Na de eerste trailrun, die vorig jaar op 13 september werd gehouden, is de organisatie weer snel aan de slag gegaan om op zoek te gaan naar een passende start- en finishlocatie. Tevens is de organisatie er in geslaagd om weer nieuwe en uitdagende routes uit te zetten. Zeker in navolging van de vele positieve reacties van vorige jaar, lag er voor dit jaar dus ook weer een uitdaging. Het is dan ook extra leuk om te zien hoe enthousiast iedereen dit jaar weer is en berichtjes achterlaat op de website of facebookpagina.

{b}Voorbereidingen{eb}
Daags voor de trailrun is zorgvuldig de route uitgezet met pijlen en linten, om de lopers zo relaxed mogelijk de juiste weg te laten volgen. Helaas bleek dat bij de controle voorafgaand aan deze trailrun er in een bepaald gedeelte van de route vele pijlen waren verwijderd of de verkeerde richting op gezet. Gelukkig hebben we dat kort voor de start allemaal kunnen aanpassen, zodat nagenoeg iedereen de route kon volgen. Bij het laatste deel van de 10 kilometer was dit nog niet goed aangepast, waardoor een kleine groep lopers wat extra kilometers heeft gelopen. Die kilometers geven we dan ook graag cadeau ;-).

{b}Hoogtepunt{eb}
Tijdens deze trailrun liep Els Annegarn uit Amsterdam haar 250e ultraloop. Wat een enorme prestatie! Els heeft de trailrun van 50 km volbracht en zocht na afloop Jan Bogaard op, de drijvende kracht achter TrailrunWezep. Els was enorm onder de indruk van de geweldige route, waarlangs deze trail verliep. “Het is tot nu toe mijn mooiste trail geweest”, aldus Els. Een groot compliment voor de organisatie en vrijwilligers.

{b}De route van de 50 km{eb}
TrailrunWezep zoekt voor elke trailrun een geschikte startlocatie, waarbij we telkens weer in een ander trailrungebied de routes uitzetten, om zo een afwisselend parcours voor iedere trailrunner te kunnen aanbieden. Op 3 mei waren er routes van 10, 25 en 50 km.
We waren deze keer te gast bij Atletiekvereniging de Gemzen in Heerde. De start was op de mooie kunststof atletiekbaan om vervolgens na ruim 1 kilometer de trailroute te vervolgen in het Zwolse Bos. Hier begon het echte loopfestijn! Een eerste lus van 25 kilometer ging richting het Heerderstrand. Na de eerste 2 kilometer was er direct een pittige klim, met als beloning een mooi uitzicht over de heidevelden en het Heerderstrand. Vervolgens ging de route al glooiend en klimmend richting natuurgebied de Dellen. Na ruim 10 kilometer was de eerste verzorgingspost. Daarna verliep de route via het graf van Buys Ballot richting de Haelberg. Je kon hier zelfs een uitkijktoren beklimmen. Verderop werd de route geleid via het bosgebied Majuba en liep men verder aan de rand van een woonwijk in Epe, om vervolgens via het Hertenkamp weer terug te lopen naar de heidevlakten van de Dellen. Via de Schaapskooi werden de lopers via een heus kabouterpad geleid om vervolgens weer bij de achterzijde van het Heerderstrand uit te komen. Langs de oevers van het Heerderstrand (waar ook de tweede verzorgingspost stond) kwamen de lopers weer terug in het Zwolse Bos. Via een afwisselend “trailpad” kwam men hier op de tweede lus, de route van de 25 kilometer. Via het landgoed Petrea ging het richting landgoed Molecaten. Hier zat dan ook het venijn van deze trailrun, een pittige beklimming en een bezoek aan de Leemcule! Na deze beklimming ging de route verder over een afwisselend parcours nabij de bossen van Hattem. Uiteindelijk vond de route aansluiting op de “Berekuil” en het laatste deel van het 10 kilometer parcours.

Er was een mountainbike/begeleider mee met de eerste loper en tevens werd er bij de laatste lopers eveneens een mountainbike/begeleider ingezet. Zo was er steeds zicht op het deelnemersveld en zou er niemand moeten verdwalen. Helaas was dit toch het geval bij een deelnemer op de 10 kilometer. Gelukkig werd deze loper snel gevonden en opgehaald.

{b}De volgende trail is op 27 september!{eb}
Heb je ook zo genoten van deze trail? In september organiseren wij een nieuwe trail en kun je dit opnieuw beleven. Heb je de trail van 3 mei gemist, dan kun je het dus in september gaan ervaren. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor die trail alweer begonnen. Op http://www.trailrunwezep.nl tref je de startlocatie aan en kun je nu al inschrijven voor de trail die op 27 september a.s. georganiseerd gaat worden. Wees er snel bij, de limiet is 300 deelnemers. Wij hopen op je komst!

Reint Scholten
(r.scholten29 upcmail.nl)

https://www.ultraned.org/k_item/f237120140927.php