Vrienden Bedankt Marathon

Willem Kramer was eigenlijk gestopt met het lopen van marathons maar liep stiekem nr. 151. Nu echt de laatste?

Wat een geweldig leuke dag was het weer rond de Bosbaan. Dit keer niet het bekende rondje van 5 km rond de Bosbaan, maar een iets ruimere ronde van 8 km.
Een mooiere ronde, maar ook zwaarder: er zat een flinke klim in, altijd leuk voor de afwisseling. Ik hou er wel van, zo’n stukje klimmen, houd je scherp en steeds weer een punt om naar uit te kijken in de ronde. Verder veel leuke bruggetjes en mooie uitzichten op water dit keer.

Het was een soort reünie voor de veel-marathonlopers, bijna alle bekende gezichten waren er. Het was dan ook nog veel drukker dan de vorige keren en wat dat betreft denk ik wel fijn voor de dames van de rondentelling wel fijn dat er maar 5 rondes te tellen waren in plaats van 8. Ze hadden het er druk mee, maar hebben het weer uitstekend gedaan! Het was allemaal weer perfect geregeld, grote hulde voor allen die hebben bijgedragen aan de organisatie.

Eigenlijk was ik van plan deze dag maar 3 rondes (25 km) te lopen, omdat ik na mijn 150e marathon, onlangs gelopen, heb besloten te stoppen met langere afstanden te lopen dan de halve marathon. Maar het was zo gezellig vandaag en na 2 stroeve eerste rondes kwam ik in de 3e ronde pas een beetje op gang.

Ik vond het zonde deze gezellige dag zo snel al te moeten verlaten en besloot om nog een ronde door te rennen en dan de laatste ronde ontspannen afwisselend te wandelen, te rennen en nog de nodige foto’s te maken. En zo stiekem toch nog een marathon gelopen, nu toch echt de laatste!

Het was dus weer een super gezellige dag. Leuk om iedereen nog een keer te zien En aan het eind nog een mooie medaille en een mooie oorkonde, wat wil je nog meer. En dat terwijl ik vooraf al een beker van Francis had gekregen voor mijn 150e marathon. Zo kwam ik met 3 aanwinsten thuis dit keer, een ongekende weelde.

Francis, gefeliciteerd met je 200e en bedankt voor alle super goed geregelde wilde marathons en voor de gezelligheid bij de nodige kilometers onderweg bij andere marathons. Je marathons waren steeds weer een feestje!

Willem Kramer