6 uur van Aalter 13 juli 2014

Joeri Scheepers en co zetten midden juli een prima georganiseerde wedstrijd neer. Op 13 juli wordt alweer de vierde editie van deze 6 uur gelopen.

Door het wegvallen van de Nacht van Vlaanderen blijft er in Vlaanderen maar één ultra loop meer over die kan rekenen op enige traditie. Op 13 juli is de 6 uur van Aalter toe aan de 4e editie. Behalve op traditie konden we bij de vorige edities ook telkens rekenen op vele overwegend positieve reacties. Allen terug te vinden via onze site. (Reacties vorige editie: http://6uurvanaalter.blogspot.be/2013/07/racties.html)

Deze wedstrijd kreeg het IAU bronze label 2014, staat op de VAL-kalender en is officieel opgemeten. Parcours is identiek als 2013. Exact 2000m en een unieke afwisseling van tartan-atletiekpiste, openbare weg, indoor en fietswegel.

NIEUW in 2014:
Vanaf dit jaar kan je vrienden en clubgenoten niet enkel meebrengen om u aan te moedigen vanaf de zijlijn. Maar spoor ze aan om mee te lopen. Als een ultra nog te hoog gegrepen is, kunnen ze nu toch proeven van de unieke ultra-sfeer. Dit jaar is er ook een wedstrijd voor teams van 2 tot 5 lopers. Voor slechts 40€ krijg je als team een unieke beleving.

Verder zijn er opnieuw voorbehouden parkeerplaatsen langs het parcours zodat u makkelijk uw eigen bevoorrading kan voorzien. Ook wij zullen de ultralopers voorzien van een uitgebreide bevoorrading van fruit en dranken. Voor de teams is er een bevoorrading met water. En bij warm weer zal er op de ronde van 2000m zelfs een tweede bevoorrading met water voorzien worden. Voor alle ultralopers zal er een herdenkings-loopshirt klaar liggen. Ook alle lopers van de teams krijgen een naturaprijs. Zo blijft deze loop niet enkel in uw geheugen herinnert. Voor de eerste heren, dames en teams zal een kleine geldprijs voorzien zijn (details zie http://6uurvanaalter.blogspot.be/2014/02/praktische-info-13072014.html). En er zijn ook punten te verdienen voor de Marathon en ultracup. We stellen alles in het werk om er een feest van te maken voor alle deelnemers.

Traditie, officiële wedstrijd en positieve reacties. De 6 uur van Aalter is een wedstrijd geworden die niet op uw lijstje mag ontbreken. Ruim 30 lopers zijn reeds ingeschreven (op 15/6 alvast een record). Een verzameling van nieuwkomers en een grote verscheidenheid aan ultra-ervaring. Ook u kunt er nog bij zijn. Voor-inschrijven kan nog tot 4 juli via deze link: http://6uurvanaalter.blogspot.be/2014/02/inschrijven-2014.html
Doe het vandaag nog en breng ook een team mee. Dit zal ook u in de wedstrijd nog een extra boost geven.

Bijkomende info: Via de link http://www.bloggen.be/6uurvanaalter Toch nog een vraag? Stuur ons een mailtje terug.

Met vriendelijke groeten,
Joeri Schepers

Noot redactie (Henri Thunnissen): De Nacht van Vlaanderen is vervangen door het ultraweekend in Maasmechelen op 28 juni met lopen over 50 en 100 km en 6, 12 en 24 uur. Maasmechelen ligt in de provincie (Belgisch) Limburg. Voor info over Maasmechelen zie: http://www.marathons.be/nl/pagina/254/maasmechelen-ultra.html

Van de afgelopen edities van de 6 uur van Aalter hebben in het verleden de nodige enthousiaste verslagen op Ultraned gestaan. Van 2013 (de warme editie): https://www.ultraned.org/v_item/f6012_2013_07.php en van 2012: https://www.ultraned.org/v_item/f5696.php en https://www.ultraned.org/v_item/f5697.php en https://www.ultraned.org/v_item/f5695.php