Dé 50 van Assen op 6 juli 2014

Op 6 juli wordt in het mooie Asserbos Dé 50 van Assen gelopen. Georganiseerd door Lydia Doornbos en Joeri Deconink. Door lopers, voor lopers!

Kort nadat bekend werd dat Dé 50 van Assen niet meer zou worden georganiseerd, kwamen Joeri Deconinck en Lydia Doornbos met plannen om de organisatie van de wedstrijd op zich te nemen. Joeri won de laatste editie van Dé 50 van Assen in 2013. Lydia deed 2 keer mee en werd beide keren tweede. Na de nodige gesprekken werd duidelijk dat Joeri en Lydia voldoende steun kregen. Zo zal op zondag 6 juli voor de zevende keer Dé 50 van Assen worden georganiseerd.

Voor een organisatie is het altijd prettig als de voor-inschrijving vlot verloopt. Wat dat betreft kan Dé 50 van Assen nog wel wat inschrijvingen gebruiken. De inschrijfkosten voor de wedstrijd liggen laag met 15 euro. De voor-inschrijving voor Dé 50 van Assen loopt tot en met 29 juni. Op de dag zelf is nog na-inschrijving mogelijk voor 17,50 euro. Het voordeel van Dé 50 van Assen is dat de wedstrijd op zondag gelopen wordt, ideaal voor mensen die op zaterdag moeten werken. Voor mensen voor wie 50 km te lang is, is er een 5 of 10 km. Dit zijn ook leuke afstanden voor fans die meereizen met de lopers/loopsters. Daarnaast is er een estafette op de 50 km.

Bij de inschrijvingen die binnen zijn zitten een paar opvallende namen. Zo is tweevoudig winnares Anita Spieker weer van de partij. In 2012 won Anita in een tijd van 4.08.01 en in 2013 in een tijd van 4.08.53. Later dat jaar maakte Anita deel uit van het Nederlandse team van de International Talent Challenge voor de 50 km in Winschoten. Zij liep toen een nieuw PR van 4.03.30. Esther Devilee de Nederlands Kampioene 100 km van 2013 is ook van de partij net als Donna ten Hove die in de marathon van Enschede een tijd van 3.25.21 liep. Jan Albert Veenema is een sterke loper die we de laatste tijd gelukkig steeds vaker tegenkomen bij ultraloop wedstrijden. Jan Albert liep vorig jaar een goede Zestig van Texel waar hij in een sterk deelnemersveld tiende werd in een tijd van 4.36. Een dikke maand later liep Jan Albert in Klazienaveen de marathon in 2.46.56. Met die marathon als basis kan Jan Albert zijn PR op de 50 km van 3.45.27 dik gaan verbeteren in Assen. Hij gaat onder andere tegenstand krijgen van Jappie Doller die gaat debuteren als ultraloper met als basis een tijd van 1.18 op de halve marathon en 2.58 op de marathon.

Het parcours is kort geleden Jones Counter opgemeten door Jan Kooistra, dus het parcours is écht 50 km lang. Een prettige gedachte voor mensen die een PR willen gaan lopen. Lydia Doornbos en Joeri Deconinck gaan er met hun ploeg vrijwilligers alles aan doen om weer een geslaagde editie van Dé 50 van Assen neer te zetten. Ondergetekende is erbij om Joeri en Lydia te helpen. Ik hoop zoveel mogelijk lopers/loopsters te zien in het mooie Asserbos, dan kunnen we er samen een (loop)feestje van maken.

Voor alle info zie de website van dé 50 van Assen: http://www.de50vanassen.nl/ Voor inschrijving zie de website van SQM: http://www.sqmtime.nl/50-Van-Assen-50-van-Assen-Inschrijvingsformulier.html

Henri Thunnissen