Thüringen ultra

In zijn voorbereiding op de Namib Desert Challenge liep Hans Lems de Thüringen Ultra.

De laatste voorbereidingen voor de Namibië Desert Challenge.

200 km in Zuid Limburg getraind met als afsluiting de trail de la Cedrogne op 28 juni. 51km in de Ardennen in de stromende regen. Wel goed georganiseerd; alleen een vreemde starttijd…..’s middags om 2 uur. En dan afgelopen zaterdag 5 juli de Thüringen Ultra 100 km. Het mooie van deze loop is dat het een grote ronde is met ongeveer 16 zeer goede verzorgingsposten. De bezetting van deze posten is erg enthousiast. Zeer motiverend.

Op zeker 3 punten tijdens de race praten ze je binnen onder vermelding van naam /land e.d. Op 95 km passeer je een post met cheergirls……wat wil je nog meer. Na de finish een mooi T shirt met een aantal sterren gelijk aan het aantal keren van deelname (er zijn al deelnemers met 8 sterren), een koud biertje en een uitdraai van je tijd/ gemiddelde e.d. Perfecte organisatie.
Alleen die starttijd, he…….04:00 uur !!!

Extra vermelding…..na 60 km word ik ingehaald door een blinde man met begeleider. Ongelofelijk, wat een mentale kracht en doorzettingsvermogen!Zaterdag a.s. de Barefelslauf en dan de woestijn in.

Groet,
Hans Lems

Noot redactie: Info over de loop in Namibië kan je vinden op http://www.namibdesertchallenge.com/ Het is een etappeloop van 220 km door de woestijn. De langste etappe is 56 km.