Zes uur van Aalter

Paul van Hiel deed mee aan de 6 uur van Aalter.

Donderdag eens wat interval gaan doen, oh dat was lang geleden zegc 6x250m en mijn tong hing tegen de grond. Een rondje van 20km/u was waarschijnlijk ook wat overdreven. Zaterdag nog een tuinfeestje meepikken en zo moeten we zondag dan maar klaar zijn om een goede zes uur te lopen. De start in Aalter is om 12u30, een voordeel omdat men kan uitslapen, een nadeel omdat er weinig recup is om maandag op werk fit te zijn. Ondanks het late start uur slaag ik er nog in om enorm moe aan de start te staan, alsof ik twee winterslapen achter elkaar zou aankunnen.

Mijn doel vandaag is in feite gewoon de marathonafstand lopen. Waw, zoveel bekende gezichten hier, meer dan de helft van de deelnemers zijn bekenden voor mij. Dat maakt het alleen maar leuker om hier terug tussen te staan. Om 12u30Œ schieten ze ons de piste op. De eerste 2u is het wat praten met Vincent Meers maar die gaat zo snel dat ik wijs afhaak en mijn eigen tempo wat zoek. Het weer is moeilijk, als de zon komt piepen is het heel warm, soms bewolkt maar heel doef weer en dan weer regenbuienc

Een grapje kaan er ook nog af en ik zet me naast Pat Vandebeeck die een loper staat aan te moedigen. Ik roep ook mee en plots kijkt Pat me aan met een verbazende blik , ghoe zijt gij ook gestopt ? h c euh , nee, maar ik mag toch ook wat medelopers aanmoedigenc.. En wijle terug verder.

Na 3u40Œ ongeveer zit de marathon er op en ga ik onder de tent van Gust staan die ook zou stoppen aan de marathonafstand. Ik loop nog heel even op het gemak verder om toch 4u vol te maken tot plots Heidi Janssens voorbij komt, Heidi zou wel eens eerste vrouw kunnen worden. Ik schaaf mijn plan een beetje bij en beslis om nog niet te stoppen en Heidi wat te helpen. Eerst even polsen of ze het wel ziet zitten want iedereen heeft dit niet graag. We verstaan elkaar al snel zonder woorden en beginnen aan een laatste twee uur aan een heel gelijkmatig tempo. De laatste 20 minuten komt er een nationale regenbui uit de lucht en is het parcours meer voor eendjes dan voor lopers. We laten ons niet doen en lopen gewoon verder.

Heidi kan me de laatste 10 minuten nog aanmoedigen om toch de zes uur volledig vol te maken. Ik eindig 1 meter achter haar door haar eindsprint de laatste 3 seconden. Doel bereikt, eerste dame met 63km en een beetje, ook de afstand die ik zelf liep. Deborah deed ook mee en liep een zeer geslaagde zes uur aan een heel gelijkmatig tempo en verbeterde haar PR. 48km.

De organisatie verdient een pluim, alles was weer top ! Ook de kinderen van Joeri zijn hier onmisbaar geworden, die ruimen heel onze puinhoop en met plezier. Zes uur van Aalter, een topwedstrijd !!!! Op naar de volgende, maar eerst van die stijve benen af geraken !

Paul van Hiel