6 uur van Aalter, verslagje organisatie

Op 13 juli werd de 6 uur van Aalter gelopen, een verslagje van organisator Joeri Schepers.

Vrienden,
Hierbij klein verslagje.

6h van Aalter was aan zijn 4° editie toe. Eens niet in tropische omstandigheden. Aangename temperatuur met af en toe regen. En het laatste half uur nog een stortvloed om het mooi af te ronden. Omstandigheden die er voor zorgden dat 3 lopers uitstapten terwijl ze op dat ogenblik aan de leiding lagen of op podiumpositie liepen. Met name Ralf Preibisch na 44km, Christophe Ghesquiere na 48km en Marc Papanikitas na 58km.

Zo kwam op dat ogenblik Frankie Leus aan de leiding. Zijn tempo was echter reeds beetje weg gezakt. En Lucien Taelman die op dat ogenblik reeds opgeklommen was naar de 2° plaats draaide snellere rondes en kwam beetje per beetje dichter. Lucien zag de kans op de eindzege en probeerde met een extra inspanning het gat te dichten.Frankie kreeg door het weg vallen van Marc opnieuw extra moed en wou de eerste plaats niet meer afgeven. Maar met nog 1h te gaan draaide het wat stroever bij Lucien en bleef het gat gelijk. Toch werd het in het laatste half uur nog spannend. Want naderde Lucien nog 3min. Toch hield Frankie stand en kon met 77,280km voor de 2° keer op rij met de eerste plaats naar huis. Lucien haalde 76,097km Ondertussen leek de 3° plaats naar Dirk Van Thuyne te gaan. Maar ook hier kwam in het laatste uur nog iemand opzetten. Vincent Meers haalde 72,925km, wist Dirk bij te benen en zelfs nog 1,6km uit te lopen.

Bij de dames nam Katrien Rogiers de leiding. Marleen Dhondt die debuteerde op de 6h starte sterk en liep 2°. Maar de ervaren Heidi Janssens kwam opzetten, nam de leiding over en zou die niet meer afgeven. Heidi haalde 63,189km. Katrien Rogiers wist nog goed stand te houden en werd 2° met 62,825km. Patricia Verschuere die 2 weken terug nog debuteerde op de 100km in Maasmechelen bouwde haar loop goed op. Door de terugval van Marleen en een eigen constante snelheid kon Patricia plaats vatten op de 3° plaats. Zij was goed voor 61,681km

MvG,
Joeri Schepers