In memoriam Theo Kuijpers

Op woensdag 23 juli is Theo Kuijpers overleden.

Op woensdag 23 juli is Theo Kuijpers op 67-jarige leeftijd overleden.

Theo begon zijn ultraloop carrière in 1998 bij de Swiss Alpine. De jaren erna liep hij marathons als de Jungfrau marathon en de trail Olne-Spa-Olne. In 2004 deed Theo mee aan de Isarrun en de Trans Gaule. De Trans Gaule is een etappeloop van 1150 km in 18 dagen. Naast de Deutschlandlauf in 2005, een tweede Isarrun in 2007 volgden er in 2008 en 2010 nog twee geslaagde deelnames aan de Trans Gaule.

Het hoogtepunt van zijn loop carrière was het uitlopen van de Trans Europe in 2009. Een loop van bijna 4500 km in 64 etappes van Bari naar de Noordkaap. Een ongelofelijke prestatie als je bedenkt dat Theo Non-Hodgkin had. Een prestatie die aangaf dat Theo een enorme doorzetter was. Hij liep de Trans Europe met Jan Nabuurs voor het goede doel. Bij thuiskomst was er een huldiging op het gemeentehuis van Boxmeer en later dat jaar ontvingen Jan en Theo de sportprijs van de gemeente Sint Anthonis. Over de Trans Europe schreef Theo: “Een tocht om nooit te vergeten, die je als ultraloper als een droom op je verlanglijstje had staan en op 21 Juni 2009 werkelijkheid werd.”

Naast ultra loper was Theo oprichter van de Atletiekvereniging Sporting Boxmeer. Hij was 10 jaar lang voorzitter. Daarnaast was hij trainer. Een heel betrokken trainer die van al zijn loopsters/lopers wist waar ze mee bezig waren, wat hun doelen waren.

In 2010 ontving Theo de Gemeentelijke Speld van Verdiensten van de gemeente Boxmeer voor zijn inzet voor de atletiek in Boxmeer.

Theo Kuijpers was een bescheiden man, een prettig iemand in de omgang.

We zullen Theo missen.

Henri Thunnissen