Trails in Motion Filmfestival, Gent 12 oktober

Op zondag 12 oktober wordt voor de liefhebbers van het traillopen het internationale Trails in Motion Filmfestival georganiseerd in het Belgische Gent.

Thierry en Kristof de Block en Marijn Vandevoorde hebben samen met een aantal vrienden het initiatief genomen om op zondag 12 oktober een film festival over trails en trailrunning te organiseren. Het is niet zomaar een filmfestival, het is het internationale Trails in Motion festival. Dit is een festival dat op meer plekken in de wereld wordt vertoond. In Europa tot nu toe alleen in Belgiƫ, Finland en Spanje. Per vertoning kan het programma worden aangepast met een keuze uit de verschillende documentaires en korte films. Het definitieve programma voor 12 oktober is nog niet bekend, maar dit staat je in ieder geval te wachten:

Documentaires:
Running The Edge, The Colorado Trail
In the High Country
An Endurance Life
5 Races 5 Continents

Korte films:
Emilie Lecomte, GR20 Record
White Sherpa, Picture of a free ultra-trailer
Race Across the Sky
The Most Beautiful Thing
Zion Traverse
Mountain Runner, Sarah Ridgway
Trails and Tribulations

Naast de vertoning van de documentaires en films zal Steven Sleuyter aanwezig zijn om een korte presentatie te houden en vragen van de bezoekers te beantwoorden. We kennen Steven van zijn uitstekende prestaties in trails als de Ocean Floor Race, Grand to Grand Ultra, Atacama Crossing en Sahara Race.

Een prachtig programma voor de echte liefhebbers. Kosten voor al dit moois bedragen slechts 5 euro. Het festival is op zondag 12 oktober om 14.00 uur in Cultuurcentrum de Zebrastraat in Gent.

De website van de organisatie is: http://www.theroad.be/trails-in-motion-film-festival-gent#nl
De website van Cultureel Centrum Zebrastraat is: http://www.zebrastraat.be/cultuur.html
De website van het Trails in Motion festival is: http://trailsinmotion.wordpress.com/ Op deze website staat een overzicht en omschrijving van de verschillende documentaires en korte films.

Een mooi initiatief waar hopelijk veel belangstelling voor is. Trailliefhebbers van Belgiƫ en Nederland weten waar ze moeten zijn op 12 oktober: In Gent!

Henri Thunnissen