Dutch Coast Ultra Run by Night, zomereditie

Voor de mensen die de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 augustus nog vrij hebben staan, een aanrader eerste klasse. Voor avontuur hoef je niet ver te reizen, lopen op een donker Hollands strand biedt dat volop!

Naast de inmiddels bekende Dutch Coast Ultra Run by Night die in januari wordt gelopen, is er een zomereditie op 22 augustus. De zomereditie is heel basic opgezet, dus zonder verzorgingsposten. Waar de wintereditie een waterpost op 25 km kent en natuurlijk de beregezellige en supercomplete verzorgingspost in het strandpaviljoen de Deining. Deelname aan de 50 km is dan ook gratis. De start is bij Hotel Wienerhof in Den Helder om 22.00 uur.

Voor een 100 km afstand was er te weinig animo, maar er komt wel een 75 km die finisht bij het clubgebouw de Pierewaai in IJmuiden. Daar wacht tussen 5 en 9 het inmiddels befaamde ontbijt. De kosten voor deelname aan de 75 km bedragen 10 euro. In Castricum aan Zee op 50 km wordt een voorraadje eten/drinken neergezet, want anders worden de rugzakken van de deelnemers wel erg vol.

De zomereditie kent een trainingskarakter, het is geen wedstrijd. Opgave voor de 50 km is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Voor de 75 km moet je je wel aanmelden, zodat er inkopen kunnen worden gedaan. Voor alle info zie de website: http://dutchcoastultrarun.punt.nl/

Vorige week hadden zich er al 25 mensen opgegeven voor de 50 km en 10 voor de 75 km. Daar zullen nog de nodige mensen bij zijn gekomen, maar de loop is kleinschaliger dan de wintereditie. Dus heb je het weekend nog vrij staan (loop je niet in Zweden de Ultravasan) loop dan lekker mee. Zonder tijdsdruk over een donker strand. De maan zal zich niet echt laten zien. Koud wordt het niet en met een beetje mazzel blijft het droog. Iedereen die gaat lopen, heel veel plezier!

Henri Thunnissen