Run Winschoten 100 kilometer 13-09-2014

Pieter den Edel iep bij zijn debuut op de 100 km, de wedstrijd keurig uit.

Het was een TOP dag in Oost Groningen en dat was het.

In april na het lopen van de halve JKM over het strand in een tijd van 5.42 voelde ik de klik ja je bent nu klaar om naar Winschoten te gaan en een poging te ondernemen om de 100 km te hollen. Schema voor een 100 uhh die heb ik wel maar die is van een loper met een pr van 7.26 op de 100 dat aanhouden nee maar ik kan wel veel met de variatie erin en die is er vooral heeel veeel lopen hahah. Nee ook tempo blokken van 15 tot 20 minuten en een keer per week een 10 km op 5/min de km daar wordt je sterk van zeggen ze nou ik werd er vooral moe van haha ik ben een ultraloper geen snelheidsduivel maar het is ergens goed voor en alle trainingen ook bij de club bleven lekker lopen.

Toen brak de maand augustus aan de maand van de lange duurlopen wel dat waren er wel 4 verdeeld over 5 weken 4 uur 5 uur 5 ½ uur en een 6 uur puzzel puzzel met de tijd vroeg de wekker op zaterdag 05.15 op pad camelbag om met drinken eten rozijnen snickers alles om te testen best lekker 07.00 een snicker. De 6 uursloop was gezellig met mn clubmaat ff kijken op welke schoenen ik in Winschoten ga lopen (niet de nike free dus) maar de pegasus een allrounder waar vele kilometers onder zitten al en dan na 6 uur ben je er klaar voor en gaat de afbouwperiode beginnen nog een week voor Winschoten de Vlietloop 16.1 km gecontroleerd hard heerlijk nog ff los 1.12.20 heel soepel en mentaal komt op deze dag de tank op 100% ready for take off.

12 september 11.00 we gaan vast naar Winschoten ik rij mee met oud ultraloper Guus van Veen en zijn vrouw Diana zij zelf loopt de 50 km slapen in een chalet onderweg tips belangrijk niet te snel starten maar wat is te snel geen idee ik heb het plan in mijn hoofd uitvoering nu alleen nog.

13 september begint om 02.00 wakker een mug pff snel de deur open en weg er mee blijkt dat die naar Guus en Diana te zijn gevlogen uiteindelijk 06.00 wakker douchen koffie eten wc wc wc.. De verzorgingstent stond al met als personal assistent Karel wat een topper zeg alles staat klaar later in de race haalde die je op om te vragen wat je wilde hebben en rende mee naar de tent SUPER.

10.00 we gaan loopt soepel gek he bijna een week niks gedaan ronde 1 56 minuten iets te snel ronde 2 57 min, Guus zegt denk na toen tempo laat naar 10 per uur ronde 3 1:00 dit is beter ik wil hem uitlopen ondertussen genieten van het publiek en het weer voor de toeschouwers ideaal, mijn vrouw is ook bij de tent en dat geeft ff een kippenvelmomentje.. Ronde 4 1:03 nu op naar de 50 en de eerste dip komt tis warm drinken gaat goed eten staat me tegen maar prop er wel wat in,heb het ff zwaar en denk ik loop hem niet uit, snel die gedachten omzetten en vasthouden aan het feit dat je uit je dip komt en ik ben hier gekomen om hem uit te lopen ronde 5 1:09 ik knap weer op inmiddels heeft een maatje het parcours al afgelopen steun foto’s filmpjes geweldig wat zijn we toch een mooie club he.

Ronde 6 1:12 nu nog een marathon en denk ik loop hem uit ronde 7 1:15 weer een klein dipje tot de 80 1:19 dan van 80 naar 90 fietst onze trainster mee precies op het juiste moment mensen langs de route zeggen nog een we wachten op je en ja dan de laatste oh ja ronde 9 1:20 wel vlak die laatste 2 inmiddels heeft alles in het lichaam al vreselijk zeer gedaan pijn hier dan weer daar en de knie links recht links recht die deden aan stuivertje wisselen.

Ronde 9 Wil loopt mee Richard op de mountainbike zonder licht haha mensen die er nog zijn bedanken inmiddels zijn de BBQ’s en de kratten bier weg maar de diehards zitten er nog ik bedank ze en zeg tot volgend jaar ja want dit feest wil ik nog een keer km 97 is een bijzondere deze had ik in december in 12 uur nu 11 uur 25 zoiets. 98 lus uit bocht rechts bocht rechts 9 km ik ruik de finish of mezelf haha nou ik verzeker je ik stonk naar zweet haha.

Links en ja de laatste 200 meter handen in de lucht juichen, zweven euforie en totaal gesloopt aangemoedigd door de tri teamers Sonja Karel we zijn er 11:47 krijg gelijk wat steun en een deken want ben echt op ff een stoel en bijkomen na 5 minuten ben ik weer bij de mensen en wankel naar de massage de masseuse vraagt waar doet het zeer ik kan beter zeggen waar niet haha.

Na geknepen te zijn op naar Friesland naar de ossenhaas salade en koud bier………. Hier heb ik maanden naar toe geleefd en heb het gedaan ben hier vreselijk trots op nummer 1 in volharden en mentaal doorgaan want dat was het echt…..

Groetjes
Pieter den Edel
Wzk tri-team Wassenaar.