Zeehondenroute op 19 oktober

Op 19 oktober wordt de Zeehondenroute gelopen, een hardlooptocht van 44 km met Leens als start en finish. Dat de route ook door Pieterburen loopt laat zich makkelijk raden.

Zondag 19 oktober wordt de eerste Zeehondenronde gelopen. Het is een natuurloop met behulp van GPS en een afstand van dik 44 km.

Onderweg ziet men het prachtige Groninger land, met meerdere hoogholtjes(bruggetjes), 4 molens, de zeehondencreche , een wierdenkerkhof, een luchtwachterstoren, enz. Kortom een schitterende zeer afwisselende ronde. De route is nu definitief en staat op de site http://www.demarnerunners.nl/
Men kan de route downloaden via de link op de site naar afstandmeten.nl in 3 formaten: voor de Garmin, voor de Arival en voor alle apparatuur die het GPX formaat ondersteunen.

Voor de kosten hoeft men het niet te laten, want de kosten zijn beperkt gehouden tot 7,50 euro. Ook kan men via de site inschrijven. Er is alleen voorinschrijving en dus niet op de dag zelf. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen. Dus vol is vol. Hopelijk tot ziens op 19 oktober.

Ineke en Jan Scheffer

Noot redactie (Henri Thunnissen): Deze tocht gaat door mijn vroegere trainings gebied. Een mooi gebied om hard te lopen. Een open landschap, maar met afwisseling genoeg voor degenen die daar oog voor hebben. Deze tocht past in de trend dat lopers/loopsters zelf hun lopen organiseren, kleinschalig met loopvrienden, als tegenhanger voor de grote evenementen. Ik kan deze tocht alleen maar van harte aanbevelen.