Hattemerbroek en Gasselte: 2 keer 50

Verslag van een dubbeldekker door Hans Lems

Op vrijdag met de camper naar Hattemerbroek voor de eerste 50km (Trailrun Wezep). Wat eerst een rustige overnachting leek te worden op de parkeerplaats van de Veluwe Boys (voetbalvereniging) veranderde al snel in een openluchtdisco. Deze parkeerplaats is namelijk ook populair bij de plaatselijke jeugd in bezit van een auto met een zeer goede geluidsinstallatie. Dan maar overnachten in een woonwijk.
Na een korte nachtrust wederom de camper geparkeerd op de parkeerplaats van Noord Veluwe Boys waar de jeugd inmiddels verdwenen was en het startnummer opgehaald. Om 10.30 uur werden we weggeschoten met nog ongeveer 15 deelnemers. Een treurig aantal voor de organisatie. We hadden 2 ronden van 25 km voor de boeg. Een afwisselend parcours met bospaden, zandheuvels en een aantal leuke beklimmingen en afdalingen.
Goede verzorgingsposten en enthousiaste vrijwilligers. Ongeveer 10 deelnemers haalden de finish. Een ieder werd met een applaus binnengehaald. Chapeau voor de organisatie.

Na de finish op weg naar Drente, Gasselte, voor de tweede 50 km. Mijn overnachting begon deze keer weer vlak bij de startplaats; een restaurant midden in een zeer donker bos, maar ik voelde mij daar rond elf uur ‘s avonds zo alleen en verlaten dat ik toch maar weer naar een woonwijk ben verhuisd. Je raadt het al…..volgende morgen vroeg weer terug naar de start.

Meer deelnemers op deze eerste Run Forest Run dan de dag daarvoor in Hattemerbroek. Voor de boeg een ronde van 50 km. We liepen in Drente dus dat betekende hunnebedden, vennetjes en hier en daar wat zandafgravingen. Een heel leuk parcours. Goed uitgepijld en wederom enthousiaste vrijwilligers. Zoals ik het zag en meemaakte een zeer geslaagde eerste Run Forest Run. 2 keer 50: beide rond de 6 uur gefinisht; voor een looptobber als ik een prima prestatie.

Groet,
Hans Lems
(c.lems dewaardkramer.nl)

De uitslagen stonden reeds op Ultraned:
Trailrun Wezep 27/9 https://www.ultraned.org/u_item/f237120140927_2014_09.php#res
Run Forest Run 28/9 https://www.ultraned.org/u_item/f269820140928_2014_09.php#res