Chicago Marathon

Jop Boon liep deze Amerikaanse klassieke marathon: “Qua supporters langs de kant was het gewoon one big happening! Overal stonden bandjes & theater acts wat erg veel sfeer gaf.”

Toen ik in 2009 me zelf voorgenomen had om elke 5 jaar de New york marathon te gaan lopen stond er voor dit jaar de NYC marathon in de planning. Maar omdat vorig jaar de marathon is afgelast en dit jaar de 44ste editie is heb ik besloten om volgend jaar NYC te gaan lopen. Daarom heb ik me zelf ingeschreven voor de Bank of America Chicago Marathon. Ik heb voor mezelf besloten om gewoon te genieten van de marathon en te finishen. Qua training heb ik niet voldoende kunnen trainen om een snelle tijd te lopen.

12 oktober, ‘s-morgens om 04:00 ging de wekker. Met een goed gevoel zat ik aan het ontbijt naar het weer te kijken, de hele week was er slecht weer voorspeld, maar nu bleek dat het toch wat warmer zou zijn. Na alles klaar gemaakt te hebben vertrok ik naar de metro richting Buckingham fountain, het start / finish gebied van de marathon. Eenmaal aangekomen zat de sfeer er al goed in! Er stonden allerlei tentjes waar van alles te halen viel (eten, drinken, gelletjes, etc, etc.).

Om 07:00 was het tijd om de gear-bag in te leveren en naar het startvak te lopen. Ik startte in corral D, first wave. Om 07:39 was het tijd om door de 29 verschillende buurten van Chicago te lopen. Qua supporters langs de kant was het gewoon one big happening! Overal stonden bandjes & theater acts wat erg veel sfeer gaf.

Rustig en genietend passeerde ik het 10km punt bij Lincoln Park in 1:02:50. Ongeveer na km 17 voelde ik aan mijn benen dat ze eigenlijk niet meer wilden, begon wat kramp te krijgen in m’n buik. Maar goed, ik wilde niet opgeven want ja ik heb niet voor niks deze reis gemaakt! Dus besloot ik het tempo wat lager te zetten en dat hielp.

Na 2:13:43 passeerde ik het halve marathon punt, nog maar de helft dacht ik! Maar mijn benen voelden nog steeds zwaar. Gelukkig wist het publiek mij wat op te peppen waardoor ik door kon lopen. Rustig liep ik door Chinatown, ik wist bij mezelf dat het niet ver meer was! Nog 2 keer naar links, 1 lange rechte weg en dan de finish! Dit gaf me wel energie om de laatste 4km door te kunnen lopen zonder te wandelen. Ik begon de kilometers al af te tellen.. De laatste bocht was in zicht, eindelijk! Ik was er! De tweede Marathon Major gehaald in 4:59:54!

Het was een hele leuke marathon om te lopen!

Groeten,

Jop Boon