Waar loop jij komend jaar? De leukste lopen 2015.

Net als vorige jaren is er van Keep on running weer een mooi overzicht van hardloopwedstrijden verschenen. Met niet alleen aandacht voor de grote weg wedstrijden maar ook voor de kleinschalige lopen en trailwedstrijden. Iets voor de Sint?

Hardloopevenementen zijn er in alle soorten en maten, het hele jaar door. Van heel massaal tot sympathiek klein. Van de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam tot de Kroeg tot Kroegloop van Ruinen naar Ruinerwold. En van alles daartussenin. Deze en meer dan 300 andere lopen zijn verzameld in ‘De leukste lopen 2015’. Het gezonde eindejaarscadeau waarmee elke hardloper – beginner, doorloper of ultraloper – zich komend jaar weer prettig uit de voeten kan maken.

Massaal aanbod
Uit een longlist die is samengesteld op basis van criteria als bekendheid, sfeer, regionale betekenis, aanbod, faciliteiten, goede doelen, tips van deelnemers en eigen ervaringen, nodigde de redactie van Keep-on-Running.nl organisaties uit hun evenementen online aan te melden. “We zien de respons elk jaar toenemen,” vertelt uitgever Paul Postema bij het verschijnen van deze vijfde editie. “Natuurlijk kun je de evenementen overal en nergens online vinden, zelfs meer dan wij in het boekje kunnen opnemen. Het boekje zet je juist op het spoor van leuke, ongedachte evenementen uit het massale aanbod. En net als met het KNAU-trimboekje van weleer, blijft een bladerboekje als dit leuk om cadeau te geven of te krijgen.”

Manier van leven
In ‘De leukste lopen 2015’ zijn ruim 300 loopevenementen in alle windstreken van ons land opgenomen. Plus een greep uit de mooiste ladiesruns, de beste trailruns en de populaire obstakel-, mud- en colorruns. Dit alles is omlijst met inspirerende loopverhalen en de nieuwe rubriek ‘Lopen in het buitenland’. “Met deze extra rubrieken sluiten we aan bij de trend die hardlopen naar een ander plan tilt dan sportbeoefening alleen. Hardlopen is steeds meer een manier van leven, onderdeel van een leefstijl die mensen verbindt en uitnodigt tot gezond leven, bewust eten, lopen in de natuur of voor een goed doel, of toch eens die hele marathon in Berlijn, New York of waar dan ook in de wereld. Die beleving maakt hardlopen anno nu zo’n bijzonder fenomeen.”

Bestellen
‘De leukste lopen 2015’ is online te bestellen op http://keep-on-running.nl en via http://runnersweb.nl, de webshop van Runner’s World magazine. Het boekje is tevens verkrijgbaar in geselecteerde hardloopwinkels, maar ligt niet in de boekhandel.

De leukste lopen 2015 | ISBN/EAN 978-90-79973-08-8 | 96 pag. | Prijs € 9,95 (excl. verzendkosten)