Eerste lustrum internationale UltraRun van Gieten 50 kilometer

In 2015 staat de vijfde editie van deze 50 km loop op het programma. Ter ere van het jubileum is er een pot met geldprijzen beschikbaar voor de snelle lopers en loopsters.

De vijfde editie van de internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer – een onderdeel van de Marathon & Ultracup 2015 – wordt gehouden op zaterdag 16 mei 2015.

De try-out in 2011 bracht twaalf deelnemers op de been. Winnaar was Martin Veenhuizen uit Tynaarlo. In 2012 kwamen 36 atleten over de eindstreep en in 2013 werden 45 medailles uitgereikt. In 2012 en 2013 werd Ralf Preibisch uit Halsteren uiteindelijk als winnaar gehuldigd. Erik Kuijer uit Ruinerwold was de snelste ultrarunner in 2014.

De ultraRun van Gieten 50 kilometer is een landschapsloop met twee rondes van 25 kilometer. Het startschot klinkt om 12.00 uur op de brink in Gieten. De atleten moeten binnen zeven uur de finishmat passeren. Meedoen aan de ultraRun van Gieten 50 kilometer kost vijftien euro. Inschrijven kan via de website van de Run van Gieten. Aanmelden op de dag zelf kost 20 euro. De inschrijving gaat 1 februari van start.

Onderweg zijn om de vijf kilometer verzorgingsposten ingericht. Enkele motorrijders en fietsers houden bovendien een oogje in het zeil tijdens de krachtsinspanning. Op het parcours rijdt eveneens een bestelbusje met proviand. ‘Aan boord’ zijn ook medewerkers van het Rode Kruis.

Omkleden en na afloop douchen kan in de Molenzaal van Hotel Braams, tegenover start en finish. Ook is massage aanwezig. Vanzelfsprekend is gelegenheid om waardevolle spulletjes als onder meer portemonnees, paspoorten en autosleutels af te geven. In de directe omgeving van Hotel Braams is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

Om 11.30 uur vindt onder het genot van een kopje koffie in de Molenzaal een briefing plaats. Deelnemers kunnen ‘winkelen bij de marktkraam’ en ze krijgen dan ook het startnummer (met voornaam) uitgereikt. Vooralsnog wordt gelopen zonder tijdregistratiechip. Mocht in opmaat naar de ultrarun alsnog een ander besluit worden genomen, dan zorgt de organisatie voor een chip.

Alle deelnemers krijgen een medaille. Voor de snelste drie atleten (mannen en vrouwen) ligt een envelop klaar met respectievelijk 45 euro, 25 euro en vijftien euro en niet te vergeten: een stevige handdruk van de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. De huldiging is om 16.15 uur (mannen) en om 17.00 uur (vrouwen).

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van de ultraRun van Gieten 50 kilometer kunnen deelnemers extra geld verdienen.

Alle mannelijke atleten die onder de 3.45 uur finishen, mogen een bedrag van 250 euro verdelen.
Alle vrouwelijke atleten die onder de 4.15 uur finishen, mogen een bedrag van 250 euro verdelen.

De ultraRun van Gieten 50 kilometer is een onderdeel van een omvangrijk programma met veel ‘reuring’ op de brink. De ultrarunners vertrekken om 12.00 uur met opzwepende muziek en worden met een ovationeel applaus verwelkomd. Vooral tussen 16.00 en 17.00 uur – het moment dat de meeste ultrarunners de klus geklaard hebben – staat het publiek rijendik opgesteld.

U wilt meer informatie over de vijfde editie van de ultraRun van Gieten 50 kilometer op zaterdag 16 mei 2015? Stuur een mail naar paul@runvangieten.nl of bel 06-25147406