Dé 50 van Assen voor 2015 afgelast

Helaas is dé 50 van Assen voor 2015 afgelast.

Januari 2014 kwam het slechte nieuws dat dé 50 van Assen zou stoppen. Binnen AAC ’61 waren er te weinig vrijwilligers om de wedstrijd goed te kunnen organiseren. Bij de organisatie van een wedstrijd heb je een vast team nodig wat de verantwoordelijkheid op zich neemt en op de dag zelf genoeg vrijwilligers. Steeds vaker blijkt het heel moeilijk om hier mensen voor te vinden.

April 2014 kwam het goede nieuws dat SQM de organisatie van dé 50 van Assen op zich zou nemen. Met veel enthousiasme werd er op 6 juli een leuke wedstrijd neergezet, waarbij de belangstelling helaas erg tegenviel. Het was een warme dag en de hitte maakte het zeker voor de deelnemers aan de 50 km zwaar. Ignas Dümmer en Anita Spieker wonnen bij de 50 km. Een verslag van de wedstrijd is te vinden op https://www.ultraned.org/n_item/f6329.php

Door het lage aantal deelnemers moest organisator SQM er op toeleggen. In eerste instantie zou dé 50 van Assen in 2015 weer worden georganiseerd, maar later is SQM daar op teruggekomen. Een besluit wat te rechtvaardigen valt. Als organisator moet je al een beetje gek zijn. Een wedstrijd organiseren kost veel werk en energie, dan wil je er niet ook nog verlies op draaien.

De mogelijkheid bestaat dat er vanuit AAC ’61 weer het initiatief komt om dé 50 van Assen te organiseren. Op dit moment is daar nog geen sprake van en lijkt dit het einde te zijn van een wedstrijd waar in 2011 nog de IAU 50 km World Trophy Final werd gehouden.

Henri Thunnissen