Hertog Limburg pad op 25 en 26 april

Op zaterdag 25 en zondag 26 april wordt het Hertog Willem pad gelopen met dit jaar de mogelijkheid om de route van 150 km in 2 dagen te lopen.

Op zaterdag 25/zondag 26 April organiseert Willem Mücher net als vorig jaar een kleinschalige ultraloop gebaseerd op het Hertog Limburg pad. Dit wandelpad is oorspronkelijk uitgezet door het St Catharinagilde in Kerkrade. De route omlijnt grofweg het hertogdom Limburg uit de 12e eeuw. Veel wegen van dit pad zijn doorgangsroutes van de toenmalige hertogen. Het gebied was destijds al drietalig.

Willem Mücher heeft enige wijzigingen aangebracht in het parcours, zodat er meer kilometers door bossen en paden worden afgelegd en minder kilometers over asfalt en langs kerken. Het is zo een loop op de rand van een trail met ongeveer 31% door bossen, 31% over asfalt en 38% over paden, waarvan sommige mogelijk zeer drassig, vooral langs de Geul. Er zijn veel weidse uitzichten. Vanaf de Grube Adolf bij Herzogenrath kun je 40km in het rond kijken bij mooi weer. De route telt ruim 3400 hoogtemeters+. Op de website is een GPX-bestand van de route beschikbaar.

Dit jaar zijn er 2 verschillende opties om je in te schrijven: 2 dagen 75km of de hele route ineens. Het inschrijfgeld bedraagt €20 voor de halve en €30 voor de hele. Het is een loop met een hoge mate van autonomie. De verzorgingsposten staan om de ca. 30 km. Zie voor meer info en opgave de website: https://sites.google.com/site/helipadultra/

Om een idee te krijgen van wat je te wachten staat kan je het verslag lezen van Michiel Panhuysen over de editie van 2014: https://www.ultraned.org/v_item/f6259_2014_04.php Michiel typeerde de route mooi als trail-tarmac hybride.

Henri Thunnissen