Trainingsmarathon Amersfoort-Utrecht op 1 februari

Utrecht Marathon en Marathon Amersfoort organiseren trainingsmarathon op zondag 1 februari.

Op zondag 1 februari organiseren de Utrecht Science Park Marathon en de ABN AMRO Marathon Amersfoort een unieke en historische ‘trainingsmarathon’ tussen Amersfoort en Utrecht. De route van de trainingsmarathon loopt over nagenoeg hetzelfde parcours als in 1978 en 1979. In die beide jaren organiseerden de atletiekverenigingen Hellas uit Utrecht en Altis uit Amersfoort deze wedstrijd. De start vond destijds plaats op de politieschool aan de Laan 1914 en voerde via de atletiekbaan van Hellas weer terug naar Amersfoort. De editie van 1978 werd gewonnen door Cees Verhoef in een tijd 2 uur en 25 minuten. Cees Verhoef staat op zondag 1 februari om 09.00 uur op het Onze Lieve Vrouwplein in Amersfoort om het startschot te lossen voor de deelnemers aan de trainingsmarathon.

De start van de trainingsmarathon vindt dus plaats aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort en loopt via de N 237 (Amersfoortseweg) naar de Dom in Utrecht. Op het Domplein, om 11.15 uur, starten de deelnemers uit Utrecht voor hun halve marathon richting Amersfoort. Zij voegen zich dan bij de lopers uit Amersfoort die heen én terug, dus de volle 42 kilometer lopen. Deelnemers van de 21 kilometer van Amersfoort naar Utrecht stappen hier uit.

De organisatoren benadrukken dat het geen wedstrijd is en dat er in twee à drie groepjes wordt gelopen in een tempo van maximaal 10 km/uur. De deelnemers houden zich aan de verkeersregels en lopen over de fiets- en voetpaden aan de noordzijde van de Amersfoortseweg.

Met de trainingsmarathon symboliseren de beide grote stadsmarathons van de provincie Utrecht hun verbinding en samenwerking. Op zondag 22 maart wordt de Utrecht Marathon georganiseerd en op zondag 7 juni de Marathon van Amersfoort. Voor info over de Utrecht Marathon zie http://www.utrechtmarathon.com en voor info over de Marathon van Amersfoort zie http://www.marathonamersfoort.nl

Voor info over opgave aan de Trainingsmarathon zie: http://www.marathonamersfoort.nl/afstanden/amersfoort-utrecht-amersfoort-marathon/

Jaap Hengeveld, Mik Borsten en Arjen de Ruyter