Limburgs Halfzwaren op 11 februari en 18 maart

Willem Mütze kan nog wel wat deelnemers gebruiken voor de 2 Halfzwaren. Lekker een dagje trailen in het mooie Limburgse land. Klinkt goed toch?

In 2016 was het 10-jarig jubileum van Limburgs Zwaarste. De wedstrijd die we als eerste Nederlandse trail mogen beschouwen. In 2007 waren er in Nederland nog geen wedstrijden door de natuur te vinden. In de loop der jaren verdween er steeds meer asfalt uit de route van Limburgs Zwaarste. De route werd steeds pittiger, zeker als bij regen de Limburgs Löss spekglad werd. In 2011 werd er naast de 60 km, een 80 en 100 km aangeboden. Een trail van 100 km in Nederland was weer een primeur. De nieuwe aanpak bleek een succes. Er was veel belangstelling uit België, Duitsland en Nederland. Maar Limburgs Zwaarste bleef ondanks de soms ruim 200 deelnemers zijn karakter van ongedwongen vriendenloop behouden. Als voorbereiding op Limburgs Zwaarste werden vanaf 2012 Halfzwaren georganiseerd.

Waar Limburgs Zwaarste vorig jaar de laatste editie kende, worden de 2 Limburgs Halfzwaren van 50 km gewoon georganiseerd. Op 11 februari en 18 maart wordt de route van Limburgs Zwaarste gelopen. Op zaterdag 11 februari loop je vanaf de Parkeerplaats bij het bergcafé het Hijgend Hert in Vijlen eerst het lusje Epen om vervolgens terug te lopen naar Heerlen via de Vaalserberg. Op zaterdag 18 maart start je weer bij het Hijgend Hert en loopt de route richting Eys om vervolgens het lusje Valkenburg/Wylre tegen de normale richting in te lopen om na het lusje te finishen in Heerlen. De route is niet gemarkeerd, de deelnemers blijven bij elkaar tot de tweede verzorgingspost. Daarna mogen de deelnemers hun eigen tempo lopen. Een GPS horloge wordt aanbevolen. Heb je geen GPS dan moet je met anderen meelopen die wel een GPS hebben. Er staan onderweg om de ca. 10 km verzorgingsposten. Bij de finish in Heerlen is er douche gelegenheid. Met 15 euro is dit een zeer betaalbare loop. Wat hoogtemeters betreft kan je voor 50 km rekenen op zo’n 1250-1500 hm+. Zoals Willem Müze het op zijn website heeft staan, ‘dit is geen makkie’. Maar wel een gezellige loop zonder limieten. Zie voor info en inschrijving de website:
http://www.funrunner-heerlen.nl/pagina6.html

Henri Thunnissen