WK 100 km 2018 in Kroatië

Het WK 100 km zal in de eerste helft van September 2018 worden georganiseerd in het Noorden van Kroatië.

In 2018 zal begin september het WK 100 km worden georganiseerd. De voorlopige datum is 8 september, maar mogelijk wordt het een week vroeger of later. Het kampioenschap wordt gelopen bij het sport en recreatiecomplex Terme Sveti Martin wat op anderhalf uur rijden ten Noorden van Zagreb ligt, dicht bij de grens met Slovenië en Hongarije. Dit complex biedt een uitstekende accommodatie voor grotere groepen in hotel en appartementen.

Er wordt een ronde van 10 km uitgezet op een verkeersvrij parcours. Mijn verwachting is dat die ronde iets ten Noord-Oosten van Terme Sveti Martin wordt gelopen waar het terrein wat vlakker is. Terme Sveti Martin ligt in een landschap met lage heuvels.

Het WK wordt ondersteund door de Kroatische Atletiek Federatie. De IAU heeft de plaatselijke organisatie bezocht en alle zaken rond het WK uitgebreid doorgesproken. Het leverde een positief inspectie rapport op van de IAU die er alle vertrouwen in heeft dat het WK 100 km van 2018 in Kroatië een succes zal gaan worden.

Voor de website van de accommodatie zie: http://www.spa-sport.hr/en/ Voor het bericht op de website van de IAU zie: http://www.iau-ultramarathon.org/

Henri Thunnissen