Zes Uur van de Haarlemmermeer 2017 komt weer thuis!

Op 24 juni wordt alweer de 17e keer de Zes uur van de Haarlemmermeer georganiseerd.

Na vele omzwervingen komt de Fit4Run zes uur van de Haarlemmermeer weer thuis: de locatie is de atletiek accommodatie van de AVH aan het Arnolduspark. Vroeger (voor 2000) is van daar uit ook al eens gelopen; daarna zijn we bij Paswerk op Cruquius beland en daarna bij de Expo in Vijfhuizen. Vanwege verbouwingen op de laatst genoemde parcoursen kunnen we daar (dit jaar) niet terecht. Rondom de AVH ligt echter ook een afwisselend parcours: een verkeersluw en vlakke ronde van bijna 2000 meter, inclusief een ronde met doorkomst op de atletiekbaan. Voordeel van deze locatie is dat we weer eens warme douches hebben, dat het geluid, de kleedkamers, de kantine en elektronische hulpmiddelen allemaal al aanwezig zijn.

Het programma is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, dus naast solisten en teams ook een 1-, 2-, en een 3-uursloop (starten vanaf resp. 15.00 uur, 14.00 uur en 13.00 uur), er komt een verenigingsklassement voor atletiekverenigingen op de estafette, een eerste prijs voor de winnaars in elke officiële leeftijdscategorie, bonus voor de snelste ronde e.a. Ondanks de groeiende economie blijven de kosten voor deelname dezelfde als afgelopen jaren.

Dit jaar staat de Zes uur van de Haarlemmermeer gepland op zaterdag 24 juni. Informatie is te vinden op de website van de AV Haarlemmermeer onder de kop Evenementen http://www.avhaarlemmermeer.nl/ Er komt binnenkort een speciale website voor de Zes Uur.

Ton Aker