Winterswijk-Dwingeloo-Duiven-Spartathlon …

Henk Harenberg: “Gisteren nam ik voor de tweede keer deel aan de Kerk voor nu Marathon in Duiven. De sympathieke dominee liep dit jaar de ½ marathon. Deze marathon zou toch eigenlijk meer deelnemers verdienen maar de organisatie is best wel tevreden.”

Na de laatste ultra-run in Bottrop is het een bewuste keuze op dit moment kortere afstanden te lopen om het ‘goede’ gevoel enigszins terug te krijgen.

De laatste drie weken drie marathons gefinisht.

In chronologische volgorde:

De eerste marathon was een bijna thuiswedstrijd in Winterswijk welke georganiseerd werd op 17 september. Het is een landschapsloop rondom Winterswijk waarvan de begin- en eindkilometers in de plaats zelf afgelegd dienen te worden. Ik was benieuwd wat de 24 uur van drie weken geleden voor een impact op mijn fysieke gesteldheid zou hebben. Tijdens de ½ marathon (gemiddeld 10,5 km per uur) niet geheel veel, echter het tweede deel wel (tweede deel leverde ik per uur 1,4 km t.o.v. de eerste ½ marathon in. Na circa 25 kilometer was het over en uit). Niet getreurd finishen was het doel en meer zit er op dit moment niet in het vat.

Vervolgens liep ik een week later de Dwingelveld Marathon georganiseerd door Sjoerd en Ronald. Tevens een landschapsloop. Een super mooie omgeving. Helaas heb ik een grove verkeersovertreding vooraf begaan. Ik reed illegaal over de Dwingeloose Heide omdat ik de start niet kon vinden ondanks dat de organisatie dit goed had aangegeven. 10 minuten voor start arriveer ik. Met niet geheel onverwachte zware benen start ik en finish er ook mee. Gemiddelde traagheid 9,3km per uur.

Gisteren nam ik voor de tweede keer deel aan de Kerk voor nu Marathon in Duiven. De tweede keer en voor de tweede keer de weg kwijtgeraakt (ik was de enige, dus no blame naar de organisatie) waardoor ik circa 2,5 km extra heb afgelegd. Slechts negen lopers hadden zich ingeschreven voor deze mooie marathon. Van de negen zijn er uiteindelijk zes gestart waarvan vijf gefinisht. De marathon bestaat uit twee rondes waar een heen en weer gedeelte over de dijk in zit. Het verveelt in ieder geval niet. Alhoewel de deelname (inclusief overige afstanden) niet mega was, liepen we met een chip (Mylaps). We kregen zelfs een shirt na afloop. De sympathieke dominee liep dit jaar de ½ marathon. Vandaag maar eens ‘gewoon’ weer mijn eigen tempo lopen. Het resultaat hiervan is dat het verval in het tweede deel beperkt bleef tot zes minuten. Deze marathon zou toch eigenlijk meer deelnemers verdienen maar de organisatie is best wel tevreden. En wat een prima verzorging: om de 2,5 kilometer een drank- en eet post. Er werden zelfs gelletjes aangeboden. 10,1 km was het gemiddelde tijdens de eerste helft en 9,7 km tijdens het tweede gedeelte. Inderdaad veel langzamer kan niet. Toch het is goed zo.

A.s. zondag wil ik de marathon in Eindhoven lopen. Een startbewijs heb ik op Marktplaats gekocht. Nog geen nummer ontvangen en of het nummer overgezet kan worden? In ieder geval ga ik geen kleine zestig euro voor een marathon betalen.

Wat me nog het meest is bijgebleven van de laatste dagen, is de Spartathlon. Wat heb ik genoten van de prestaties van een ieder. Het blijft een heroïsche race. En wat een hoog niveau dit jaar. Echt onvoorstelbaar. Iedereen gefeliciteerd en geniet nog lang na. En ben je niet gefinisht probeer toch te genieten van de entourage en te genieten van de prestaties van de anderen.

Sportieve groet,

Henk Harenberg