Sjravele door Limburg op 24 februari en 24 maart

Nieuwe routes bij de opvolger van de Halfzware. Op 24 februari is er vanuit Imstenrade een trail van een marathon/53 km naar Epe en op 24 maart een marathon/53 km naar Valkenburg.

In de jaren dat Limburgs Zwaarste werd gelopen was het een traditie dat de route in 2 dagen werd voorgelopen als Halfzwaren. Limburgs Zwaarste werd in 2016 voor de tiende en laatste keer gelopen, maar in 2017 werd toch 2 keer op een zaterdag een Halfzware gelopen. Dit jaar heet Willem Mütze de opzet wat veranderd en om dat te benadrukken is er voor een nieuwe naam gekozen, Sjravele door Limburg.

Op zaterdag 24 februari en 24 maart wordt er vanaf het sportpark Imstenrade (Heerlen) een trail over een afstand van een marathon en 53 km aangeboden. Er zijn nieuwe routes met heel veel nieuwe, maar ook met bekende paadjes. Er wordt gelopen op GPS en iedereen kan zijn/haar eigen tempo lopen. Voor lopers zonder GPS bestaat er de mogelijkheid om in 2 of 3 tempogroepen (7-10 km p/u) mee te lopen. Er zijn voor de 53 km onderweg 4 en voor de marathon 3 verzorgingsposten. Bij de 2e verzorgingspost maken de deelnemers aan de 53 km een extra ronde. Op dit punt kunnen deelnemers aan de 53 km besluiten om een marathon te lopen en de extra ronde over te slaan.

Op 24 februari gaat het richting Epen. De route loopt via Simpelveld en Vijlen naar Mechelen. Hier is de splitsing tussen de marathon en de 53 km. De ultra maakt vanaf Mechelen een pittige en uitdagende lus over Schweiberg. De route van de marathon en 53 km gaat dan via Nijswiller, Eys en Ubachsberg naar de finish.

Op 24 maart gaat het richting Valkenburg. De route loopt via Benzenrade naar Winthagen en vervolgens via Colmont naar Elkenrade en over de Fromberg naar Schin op Geul. De ultra maakt hier een mooie route richting Valkenburg met de beklimming naar De Kluis, daarna via Kasteel Oost naar de beklimming van de Jansberg en weer terug naar Schin op Geul. De route van de marathon en 53 km gaat dan via de Sousberg en Keutenberg naar Stokhem. Vandaaruit gaat het via de Dolsberg naar Gulpen, door de Piepert en de beklimming van de Eyserbosweg naar Eyserheide. Via Trintelen en de Huls voert de route terug naar de finish.

Reken voor de 53 km op rond de 1250 hm+ en voor de marathon op rond de 900 hm+. Het is geen hardcoretrail met alleen onverhard, maar er is uitdaging genoeg op de routes.

De starttijd op 24 februari en 24 maart is 9.00 uur. Er is kleedruimte en er zijn douches. De inschrijfkosten bedragen 15 euro inclusief een uitstekende verzorging. Voor meer informatie en inschrijving zie de website: http://www.funrunner.nl/

Henri Thunnissen