Zeven Belgen en zeven Nederlanders van start op de Spartathlon

Het miezert in Athene en er staat behoorlijk veel wind. Volg de berichten van ons op de facebook van Henri Thunnissen (publiek)

Martien Baars en Henri Thunnissen waren live aanwezig bij de Spartathlon. Door technische problemen lukte het niet om updates te plaatsen op Ultraned zoals het voornemen was. Vanuit Griekenland gaf het beheergedeelte veel storing. We hadden daarbij ook het nadeel dat we zelf geen wifi hadden, maar afhankelijk waren van de paar plekken waar internet beschikbaar was.

Het live volgen van de Spartathlon was een bijzondere beleving. We hebben met de huurauto het traject van de deelnemers gereden en kregen zo inzicht in hoe zwaar het parcours is. We zijn ook regelmatig de auto uit geweest en hebben meegemaakt hoe extreem het weer werd met harde regen en wind. Door de route te volgen kregen we een mooie indruk hoe de strijd zich ontwikkelde en hoe de deelnemers erbij liepen. Maar we misten door ons gebrek aan internet de tussentijden op de doorkomst punten. In de moderne tijd zijn veel wedstrijden prima in de luie stoel achter de computer of op de smartphone op de bank te volgen. Met daarbij aanvullende informatie van o.a. Facebook waar foto’s e.d. worden geplaatst. Op Facebook hebben we regelmatig een bericht met foto’s geplaatst. Berichten die goed bekeken werden en waarmee we ons steentje hebben bijgedragen. Voor de lopers/loopsters zonder Facebook is het jammer dat het niet gelukt is om de race live te verslaan op Ultraned. De verslaglegging van de Spartathlon is toch altijd een van de hoogtepunten op Ultraned.

Henri Thunnissen