Kerstmarathon succes, programma 2019

De Kerstmarathon van Sharprunningevents was een succes. In 2019 staan er op 14 april, 25 augustus en 26 december weer marathons en ultralopen op het programma.

De tweede editie van de Kerstmarathon bracht 32 lopers uit heel België op de been. Op 26 december was er geen tijd om te bekomen van het kerstdiner. De deelnemers liepen rondjes van 5,2 kilometer door het ijzige Zichemsveld, rondom de basiliek, met De Vlaspit als finish. Winnaar werd Bart Geldof in een scherpe tijd van 2 uur, 48 minuten en 6 seconden. “Hiermee is het parcoursrecord van vorig jaar verbroken met maar liefst twintig minuten”, zegt organisator Gerry Vermeylen van Sharp Running Events.

Ultraloper Vermeylen begon in 2015 met kleinschalige marathons te organiseren in Scherpenheuvel. De volgende afspraak van Sharp Running Events is op zondag 14 april in Aarschot. Dan staat de Osschotse zes urenloop op het programma aan het sportcentrum Demervallei. Voor het eerst zal je er ook een volledige marathon kunnen afleggen. Daarnaast is er een drie urenloop. Het parcours is 4,7 km lang en voert langs de Demer aan de ene kant heen en aan de andere kant terug. Het resultaat van de Osschotse 6 uur en marathon telt mee voor de Marathon en Ultracup. Info en inschrijvingen zijn mogelijk op sharprunningevents@gmail.com.

Op 25 augustus is de Klavertje Vier marathon en Ultraloop. Een mooie marathon – ultra 42km en 53km over een parcours van 10.7km via de oude spoorwegbedding naar Zichem toe waar je langs de Maagdentoren loopt (gekend van de film de Witte van Zichem) daarna loop je via de Demer richting Keiberg om daar op het laagste punt met 3 heuveltjes van 300 meter lang naar Scherpenheuvel te komen. Het resultaat van de Klavertje Vier Marathon en Ultraloop telt mee voor de Marathon en Ultracup.

Op 26 december staat de derde editie van de Kerstmarathon op het programma.

Henri Thunnissen