Categorieën
nieuws

Ultraned komt in de steigers

Een handvol reacties kwam op de noodkreet van 28/12. Twee springen er uit: Christiaan van Meurs wil de oude inhoud van twintig jaar overzetten naar Wordpress en Joost Cornet biedt aan om de nieuwe site kosteloos onder te brengen

Na de noodkreet hier op UN op 28 december gingen de redacteuren en Tom Hendriks optimistisch het nieuwe jaar in. Want op Oudejaarsdag kwamen twee mails die veelbelovend zijn voor een vernieuwing van Ultraned. De ene was van Christiaan van Meurs (Nijverdal) die meldde:
“Wellicht kan ik jullie helpen. Heb in het verleden op eenzelfde wijze als Tom ´met de hand´ obv Access / Asp een dergelijk systeem ontwikkeld. Heb daarnaast veel ervaring met WordPress. Als ik het zo lees en het stukje van Tom interpreteer dan denk ik dat een overzetting naar WordPress de keuze is om voor te gaan, daarover geen enkele twijfel. Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat dat vlot te realiseren is met behoud van de historie. Het meeste werk zal zitten in het importeren van de oude content naar de nieuwe databasestructuur. Misschien aardig te vermelden dat ik werk voor de organisatie EEGA Plus in Deventer, waar ik een groep jongeren begeleid in de richting ICT. Daar zitten ook een paar webdesigners in de dop tussen. Zo zou ik het project, als het doorgaat, mee kunnen nemen in mijn werkzaamheden bij EEGA.”

Het andere mailtje was van Joost Cornet:
“Door mijn werk bij een van de grootste hostingpartijen van Nederland kan ik Ultraned kosteloos voorzien van een server met de genoemde hardwarespecificaties. Een (unmanaged) server met 4 CPU/4 GB/100 GB is geen probleem. Hierbij raad ik vanwege performance, beheer en kosten wel het gebruik van Ubuntu aan. Bij het overstappen naar een WordPress-achtige oplossing zal dat vermoedelijk geen probleem zijn. Onder het motto ‘alle kleine beetjes helpen’ kan ik ook de domeinkosten overnemen zolang het domein via mijn werkgever geregistreerd staat. Uiteraard blijft het domein wel op naam van de huidige houder staan. Daarnaast kan ik waar nodig helpen met het beheer van de server en advies over bepaalde technieken/pakketten.”

De twee reacties vullen elkaar heel mooi aan en ze dekken heel mooi de pijnpunten die we op 28 december naar voren brachten. Daarna kwamen nog drie reacties binnen, met aanbiedingen te helpen met WordPress of met algemene hulp op niet-technisch vlak. Al met al een duidelijk teken dat UN een plek in vele ultra-harten heeft verworven.
Verwacht niet dat volgende maand het nieuwe Ultraned al in de lucht is, want de overzet-klus is een niet te onderschatten onderneming. Zodra er belangrijke stappen gezet zijn, zullen we op deze plaats de bezoekers op de hoogte houden.
Voor nu is de duidelijke boodschap: stuur je kopij weer naar UN ! Een aankondiging, een mooi verslag, of een bijzondere aflevering op je eigen blog, we plaatsen het graag ! (Al is dat voorlopig nog zonder foto’s 😉

Een opgeluchte Martien Baars
(martien.baars <> gmail.com)