Limburg Loopt Lekker 11 mei, deelnemers welkom

De inschrijving voor de Limburgse trail Limburg Loopt Lekker loopt goed, vooral op de langste afstand de 100 km. Maar inschrijvingen zijn van nog van harte welkom. Er is keuze uit 100 km, 84 km, 50 km en de marathon.

{b}Een stukje geschiedenis{eb}
In 2007 organiseerde Willem Mütze de 4 Jaargetijdenloop ter ere van zijn 50e verjaardag. De eerste van die 4 ultralopen was op 17 maart een ‘vriendschapsloop’ vanaf Heerlen 68 km met het nodige onverhard en 2234 positieve hoogtemeters. Ik was een van de deelnemers en wist samen met anderen Willem over te halen om door te gaan met het organiseren van deze loop die later de terechte naam Limburgs Zwaarste zou krijgen. In de loop der jaren verdween er steeds meer asfalt uit de route, hoewel de opzet wel zo bleef dat de trail voor iedereen nog te doen was. Bij het vijfjarig jubileum in 2011 organiseerde Willem voor het eerst een 100 km trail, naast afstanden van 60 en 80 km. Gezien het vele werk en het steeds ouder worden van de kleine maar trouwe groep vrijwilligers was de 10e editie op 16 april 2016 de laatste. Die laatste editie werd een groot succes met over 3 afstanden meer dan 200 finishers.

Naast Limburgs Zwaarste werd in het vroege voorjaar de route in 2 helften van 50 km gelopen, eerst onder de naam Halfzwaren en later Sjravele. Er werd gelopen met gps en deels als groepsloop. Die loopjes bleef Willem Mütze organiseren in de afgelopen jaren.

{b}Limburg Loopt Lekker 11 mei 2019{eb}
Maar het idee ontstond om eenmalig nog een keer de hele route aan te bieden waarbij de route gemarkeerd zou worden en er verzorgingsposten kwamen te staan. Een inventarisatieronde bij de vrijwilligers maakte duidelijk dat dat in 2019 nog een keer moest lukken. Veel vrijwilligers misten Limburgs Zwaarste stiekem toch wel een beetje.

Het resultaat is dat op zaterdag 11 mei wat later dan gebruikelijk de opvolger van Limburgs Zwaarste wordt georganiseerd. De naam voor deze eenmalige loop is Limburg Loopt Lekker.

Er is een groot aanbod in afstanden:
– De deelnemers aan de 100 km lopen 2 verschillende ronden van 50 km. Met een start om 6.00 uur wordt er eerst de 50 km ronde richting Wijlre gelopen en vervolgens de 50 km ronde richting Epen.
– De deelnemers aan de 84 km lopen 2 verschillende afstanden van een marathonafstand. Met een start om 6.00 uur wordt er eerst de 42,2 km ronde richting Wijlre gelopen en vervolgens de 42,2 km ronde richting Epen.
– De deelnemers aan de 50 km kunnen kiezen voor een van beide ronden. Om 7.00 uur starten de 50 km lopers voor een ronde naar Wijlre en om 12.00 uur voor een ronde naar Epen.
– De deelnemers aan de marathon kunnen kiezen voor een van beide ronden. Om 7.00 uur starten de marathonlopers voor een ronde naar Wijlre en om 12.00 uur voor een ronde naar Epen.

De route wort gemarkeerd en er staan om de ca. 10 km verzorgingsposten die goed voorzien zijn. Op een aantal van de posten zal verse Limburgse Vlaai staan voor de deelnemers. Niet goed voor je tijd, maar het helpt wel om nog wat extra te genieten!

De inschrijving is nog open. Er is zelfs dag-inschrijving mogelijk, maar vanwege de planning verdient het de voorkeur als mensen zich vooraf melden. De inschrijfkosten waren afhankelijk van het moment van inschrijving, wie zich tijdig inschreef kreeg korting. Nu in het hoogste tarief kost deelname aan de 84 en 100 km km 45 euro en aan de marathon en 50 km 35 euro. Dat bedrag is inclusief de uitstekende verzorging, een mooi certificaat en een bijzondere en persoonlijke herinnering. Er hebben zich nu ruim 100 deelnemers ingeschreven. Twee derde van hen kiest voor de 100 km. Op alle afstanden is er nog plek. U bent van harte welkom op zaterdag 11 mei!

Voor meer informatie en inschrijving zie de website: http://www.funrunner-heerlen.nl/pagina2.html

{b}Restant programma loopjes Willem Mütze 2019{eb}
25-28 juli Boxmeerdaagse. Vierdaagse etappeloop met elke dag een route vanaf Boxmeer van 45 km.
12 oktober Berg en Dal. Trail in afstanden van een marathon en 60 km. Een goede instap trail met op de 60 km een kleine 1000 hoogtemeters+.
1 november Maasduinen Ultraloop Boxmeer. Een loop van 45 km door de Maasheggen en Maasduinen vanaf Boxmeer. Een mix van verhard en onverhard.
24 december Kerstballen Marathon. Een marathon in ronden in Boxmeer.

Henri Thunnissen