Categorieën
nieuws

Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021

De vernieuwde Zestig-commissie van Atletiekvereniging Texel wil de wedstrijd niet meer in het paasweekeinde houden: de 16e editie zal een week eerder op zondag 28 maart 2021 plaatsvinden. En dus NIET op Tweede Paasdag 5 april 2021 zoals eerder aangekondigd.
De Zestig van Texel koos twee jaar geleden voor de eerste zondag van april (in de oneven jaren) als nieuw datumcriterium. De 15e editie vond plaats op zondag 7 april 2019, twee weken vòòr de Pasen. De afwezigheid van de paasdrukte werd door deelnemers en organisatie gewaardeerd. Er is daarom besloten ook in 2021 de Pasen te mijden en het tweejaarlijkse evenement een week eerder te organiseren. De 16e editie staat nu gepland voor zondag 28 maart 2021. De Wandelronde Texel 60 km vindt plaats op zaterdag 27 maart 2021. Die wordt georganiseerd door de plaatselijke wandelvereniging Het Gouden Boltje en gaat over hetzelfde parcours als de Zestig.

Verjonging in de organisatie
De Zestig-commissie valt onder Atletiekvereniging Texel en is verjongd. Jan Jacob Rab is als nieuwe voorzitter de opvolger van Gert Pansier. Het secretariaat is van Mirjam Arkenbout naar Ellen Berger overgegaan en het penningmeesterschap van Piet Bakelaar naar Arco Garritsen. Vermeldenswaard is dat Piet als 1 van de organisatoren van het eerste uur alle 15 edities financieel positief wist af te sluiten op 1 na. Het verlies van 1997 leverde toen wel Hotel Molenbos als sportieve hoofdsponsor op …..
Nieuw bij De Zestig zijn ook Angela van Kolthoorn en Jan Nico van der Ploeg. Die laatste wordt de nieuwe wedstrijdleider en hij wordt via een officiële cursus opgeleid door zijn voorganger Dick van der Weide. In de kerncommissie zitten verder Simon Lap (estafette) en Martien Baars (PR). Laatstgenoemde heeft veel steun aan webmaster Cees Timmer en aan ‘overkanters’ Henri Thunnissen (invitaties top-ultralopers) en Mikel Knippenberg (zoon van Zestig-initiator Jan Knippenberg).

De Dertig van Texel
Nieuw op de kalender van Atletiekvereniging Texel is De Dertig van Texel, een trainingstocht die dit jaar op zaterdag 4 april wordt gehouden. Zie https://www.hardlopen.nl/evenementen/de-dertig-van-texel en http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2500047
Hei idee voor deze trainingstocht is een erfenis van de Holland Ultra Tour van zomer 2019: zie het interview op https://dezestigvantexel.nl/de-dertig-van-texel-zaterdag-4-april/ Als er voldoende animo blijkt te bestaan, wordt die Dertig van Texel in de tussenjaren van De Zestig georganiseerd. De verkenningstochten van het parcours van De Zestig staan ook weer in de kalender: met op zondag 22 november 2020 de Testloop 28 km en op zondag 21 februari 2021 de Testloop 32 km.

Martien Baars
(martien.baars <> gmail.com)