New French website for ultramarathon

Bruno Heubi stelt zich voor en kondigt een nieuwe website aan.

In Frankrijk staat de ultramarathon heel hoog aangeschreven. De Franse loopbladen VO2 en Jogging besteden veel aandacht aan de ultramarathon. De FFA heeft een uitstekend meerjarenplan voor de ultramarathon met trainingsweken voor de nationale selectie, een uitgebreid wedstrijdprogramma met vele wedstrijden van het aalerhoogste niveau, een kwaliteitsbewaking via het zogenaamde FFA-label en noem maar op. De mannen en vrouwen presteren internationaal op zeer hoog niveau op zowel de 100 kilometer als de 24 uur.
Maar er zijn twee dingen die we in Nederland beter hebben dan in Frankrijk. Wij hebben Marathon Plus en UltraNED. Ooit is men in Frankrijk gestart met een Franse bond voor de ultramarathon, UMF ofwel Ultra Marathon France, dat ook een blaadje uit gaf. Echt van de grond is dit nooit gekomen. Met name de prijs-kwaliteitsverhouding was zoek bij het blaadje dat UMF uit gaf. Iets vergeleikbaars als UltraNED kent men er ook niet, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Dit blijkt uit de volgende e-mail tekst die ik van Bruno Heubi mocht ontvangen:

I’m Bruno Heubi.
Member of the 100km’s french team.
Trainer of Pascal Fétizon
I was in winschoten as coach in the french team this year and I don’t run the race.
I want to built a site about 100km and all races beyond the marathon for France.

Als iemand dus wat meer wil weten over Frankrijk is het misschien goed om http://www.sportnat.com/100km/index.html alvast op te nemen in de lijst van favorieten. Momenteel is het nog een bescheiden website, maar zoals ook UltraNED drie jaar geleden nog moest groeien (en altijd nog groeit), zo zal ook dit initiatief moeten groeien. Maar ook organisatoren die de Franse ultramarathonners willen bereiken zullen hier hun voordeel mee kunnen doen.

Via “entraînement” zullen we in de toekomst beslist meer kunnen lezen over training voor de ultramarathon. Overigens stond in VO2 van januari van dit jaar al een uitgebreid artikel over de training van Pascal Fétizon.
Bij “resultats” zult u uitslagen kunnen vinden; tot nu toe slechts de resultaten van de 100 kilometer van Winschoten.
Via “nous ecrire” kunt u de redactie per e-mail schrijven.
En zo zit er nog veel meer in de maak bij deze nieuwe website.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl