Belgische marathon en ultra Cup.

De eindstand van deze cup is inmiddels bekend; alsook de plaats van uitreiking.

Ondanks het feit dat verschillende Nederlandse organisaties deelnamen in de Belgische marathon en ultra Cup -iets dat we graag de Cup der Lage landen zouden noemen, maar dan in het Frans verwarring zou opleveren- staan slechts een drietal Nederlandse atleten in de top 20 die voor de prijzen gaan! Wim Epskamp en Tom hendriks scoren hoog, en ook Henrie Okkersen weet zich nog aardig in het eidklassement te handhaven. Wie de hele eindstand wil zien kan terecht op http://users.pandora.be/ultra/Cup/stand.htm

De prijzen voor de klasseringen 1 tot en met 20 in de eindstand van deze Cup zijn respectievelijk 19.000, 14.000, 10.000, 8.000, 6.000, 5000, 4000, 3000, 2000, 2000 en 10×1000 BEF, waarbij echter opgemerkt dient te worden dat het secretariaat alsnog kan beslissen om van dit schema af te wijken. Mochten we informatie daarover ontvangen, dan proberen we u zo goed als mogelijk via UltraNED op de hoogte te houden.

De prijsuitreiking zal ook dit jaar weer traditiegetrouw in Drongen zijn. Om precies te zijn op 14 december 2001 te 20:00 uur in zaal “Boerenhof” te Drongen. De juiste gegevens zijn:
Boerenhof
Domien Ingelsstraat 15
9031 Drongen (Gent)
tel.&fax: 0032 (0) 92262008

Via de gouden gids op http://www.belcast.be kunt u onder de rubriek “zalen & verhuur” deze gegevens nog eens vinden, en kunt u ook een kaart bekijken waar u op verschillend detail kunt inzomen. Wellicht handig voor als u naar de vergadering afreist. (Voor wie nog niet zo vertrouwd is met internet mogelijkheden, maak even een afdrukje op je printer van dit nieuwsbericht en je hebt in de voetnoot een handleiding die je naar de informatie navigeert).

Dus ook dit jaar is het weer gewoon in Drongen. Door de steeds grotere geografische spreiding van de deelnemers aan deze Cup hebben zich al jaren andere kandidaten aangeboden om ook in dit opzicht te zorgen dat de Cup een geografisch breder draagvlak zou krijgen, maar tot nu toe zijn die onderhandelingen telkens gestrand. Rik Thijskens heeft zo al twee jaar voorgesteld om de prijsuitreiking eens naar Zolder te krijgen in het Belgische Limburg. Zelf (= Anton Smeets) heb ik al eens voorgesteld om de prijsuitreiking samen te laten vallen met de Fat Ass Fifty te Cranendonck, omdat mensen dan niet alleen reizen voor de prijsuitreiking, maar ook hun grootste passie tot uitvoer kunnen brengen in een loop over 50 km (of voor diegene die het even wat rustiger aan willen doen in de winter 15 km). Dit jaar Ware er tegenvoorstellen, van zowel Rik Thijskens als van mijzelf, waarbij ik voorstelde het eens te doen bij Con Olislagers, zodat ook de Waalse kant van Belgie eens betrokken kon raken bij deze cup. Organisaties die veel deelnemers trekken in Walonie, zoals La Fagna Run en Olne-Spa-Olne, participeren namelijk tot nu toe niet in deze cup.

De lokatie bij Con Olieslagers in het zuidelijke deel van de provincie Luik was i vele opzichte zeer geschikt. Niet alleen zou het de Waalse deelnemer in kontakt kunnen brengen met de Cup, maar de Nederlandse en Vlaamse atleten zouden makkelijk voor weinig geld kunnen overnachten en er een heerlijk loopweekeind van kunnen maken.

Kortom, in december moet u weer naar Drongen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van Jean-paul praet. Via de knop Links (die rechtsboven op deze pagina te vinden is) te klikken, en dan ziet u ergens rechts boven “J.P. Praets Ultralopen” staan in het kolommetje “Ultralopen kalenders”; daar klikt u op en u bent op zijn website met alle wetenswaardigheden over deze Cup en nog veel meer.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl

Voetnoot:
Ga eerst naar de webpagina http://www.belcast.be/ Dit kan door simpelweg op uw beeldscherm op deze hyperlink te klikken.
U krijgt een beeldscherm waarop u uit drie talen kunt kiezen. Ik neem aan dat u het Nederlands prefereerd. Klik via uw muis de knop Nederlands aan.
Op het nieuwe scherm ziet u aan de bovenzijde in de donkerblauwe balk “Je kan zoeken via: …” Klik hier “Gouden Gids”aan.
U heeft nu een formulier dat u kunt invullen.
– Bij Naam vult u in: boerenhof
– Bij Activiteit/Rubriek vult u in: zalen & verhuur
– Bij Gemeente/Postcode vult u in: drongen
De overige velden vult u niet in of laat u zoals ze zijn. Klik nu op de gele (zal wel goud moeten zijn) knop “Zoeken”.
U krijgt nu een zoekresultaat met precies 1 adres dat aan uw zoekopdracht voldoet. Dit is de lokatie waar de vergadering plaats vindt. Links onder info staat een oranje i voor Boerenhof. Als u daarop klikt krijgt u een nieuw overzicht met een gouden knop “Kaart tonen”. Klik nu op deze knop.
U krijgt nu een kaartje te zien. Via kaarzoom van 1 tot 9 kunt u steeds meer detail krijgen, varierend van een globaal overzich van Belgie tot de betreffende straat met enkele omliggende straten. De kaartjes die voor u het meest practisch zijn kunt u uitprinten en mee nemen.